Zuiderzeestraatweg 668, Hattemerbroek 8094 AV Hattemerbroek

8094 AV Hattemerbroek vraagprijs € 1.195.000 k.k.

Omschrijving

WONEN EN WERKEN

Alvorens u de oprijlaan van landgoed Vogelenzang oprijdt ontwaart u door de eeuwenoude bomenkronen een glimp van het monumentale huis. ( rijksmonument) De bezoeker heeft op dat moment nog geen vermoeden van hetgeen zich openbaart zodra de dichte begroeiing en de oude bomen wijken voor een open setting in het landschapspark.

Statig en fier presenteert het oude huis zich dat...

Brochure

Download de brochure van Zuiderzeestraatweg 668, Hattemerbroek.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Oldebroek

Uitgebreide omschrijving

WONEN EN WERKEN

Alvorens u de oprijlaan van landgoed Vogelenzang oprijdt ontwaart u door de eeuwenoude bomenkronen een glimp van het monumentale huis. ( rijksmonument) De bezoeker heeft op dat moment nog geen vermoeden van hetgeen zich openbaart zodra de dichte begroeiing en de oude bomen wijken voor een open setting in het landschapspark.

Statig en fier presenteert het oude huis zich dat gesticht is op fundamenten uit de 14e eeuw. Dat is het moment dat de historie voelbaar is; de oude bakstenen gevel met al haar littekens door de jaren heen en het eeuwenoude park die het huis als het ware omarmt en een besloten gevoel geeft.
Zodra de hekken gesloten zijn wordt rust en natuur ervaren en is de buitenwereld even ver weg afgezien van het vogelgekwetter waar het landgoed hoogstwaarschijnlijk haar poëtische naam aan ontleend heeft.

Vanuit de hal wordt toegang verkregen tot de woonkamer met een oude marmeren schouw uit 1850 die opnieuw is aangebracht. Door de hoge raampartijen wordt zicht geboden op het historische park dat als een volmaakte compositie van een variëteit aan groen, een schilderij van natuur vormt. De en suite deuren maken een sfeervolle verbinding naar de aangrenzende eetkamer. Aan de andere zijde van de hal is de bibliotheek annex zitkamer gesitueerd; de boekenkasten zijn in symmetrie aangebracht met als centraal element de open haard die voor extra sfeer zorgt.

Op strategische afstand van de eetkamer is een sfeervolle woonkeuken met een praktische bijkeuken gerealiseerd. De warmte van de Aga Cooker in combinatie met tegelplateaus van witjes en de keuken in landhuisstijl afgewerkt met Belgisch hardsteen maken deze ruimte gemoedelijk en gezellig.

Momenten van rust en tijd voor gesprekken aan de boerentafel doen je soms vergeten hoe groot het huis is. De vertrekken hebben door hun functie en formaat een leefbaar karakter en geven nimmer het gevoel van verlorenheid in een immense ruimte.

Het voorhuis is omstreeks 1970 uitgebouwd met een vleugel met als functie ontspanning en gezondheid: een inpandig zwembad, een saunaruimte in combinatie met douches en een ontspanningszaal werden gerealiseerd. Het moet heerlijk zijn om door de openslaande deuren vanuit de tuin gebruik te maken van het zwembad of een partijtje tennis te spelen op de gravel tennisbaan. In de huidige situatie hebben de bewoners de ontspanningszaal in gebruik als kantoorruimte.

Middels een separate entree wordt privé gescheiden gehouden van zakelijk. Sanitaire ruimten en een kleine pantry staan ten dienste van dit gedeelte van het huis.

Imposant is het trappenhuis dat opnieuw is aangebracht: de balustraden van de bordestrap strekken zich uit tot de 2e verdieping van het huis. De symmetrie van het huis komt ook boven weer tot uiting: de centrale, brede overloop verschaft toegang tot de diverse vertrekken.

Aan de voorzijde de ouderslaapkamer. Aangrenzend een royale badkamer in Engelse stijl uitgevoerd met sanitair van het gerenommeerde merk Hermitage en voorzien van alle comfort: het bad op pootjes onderstreept de smaakvolle stijl van inrichten.

Een aangrenzende slaapkamer heeft als functie kleed-/zitkamer gekregen. Aan de overzijde van de overloop een ruime werkkamer waar in alle rust gewerkt kan worden. De logeerkamer is v.v. een eigen badkamer. Op de hal is separaat een toilet gecreëerd.

Via het trappenhuis kan de tweede verdieping van het huis worden betreden. De zolderverdieping is onderverdeeld in een (gasten)appartement en de oude bergzolder. Het appartement is functioneel ingedeeld met een zitkamer met een (open) keukenblok, een aangrenzende slaapkamer en een eigen badkamer. De grote zolder kan, indien gewenst, een andere functie krijgen dan alleen berging.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 1.195.000 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 10 maanden, 3 weken, 1 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1840
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Zuiderzeestraatweg 668
Plaats Hattemerbroek
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumin woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 900 m²
Perceeloppervlakte 13752 m²
Kantoor
Oppervlakte 95 m²
Verdiepingen 1
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Is dit uw nieuwe werkplek? 

Afspraak maken

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.