Een huis verkopen

Wonen

Een huis verkopen

Een huis verkopen

Het is vaak spannend om uw huis te verkopen. Wij vinden het belangrijk u hierin goed te adviseren en uitgebreid de tijd hiervoor te nemen.

De voorbereidingsfase

Stap 1 Kennismaken
In uw relatie met een makelaar draait het uiteindelijk om twee dingen: vertrouwen en communicatie. Een huis is vaak vol herinneringen. Daarom nemen wij graag ruim de tijd om persoonlijk met u kennis te maken. Uiteraard bij ú thuis. Wij luisteren, analyseren en stellen vragen. Graag leren wij alle ins & outs van uw huis kennen.

Stap 2 Het persoonlijk verkoopplan
Aansluitend stellen wij een persoonlijk verkoopplan voor u op. Een uniek Dynamis-concept, waarbij wij samen een optimale verkoopstrategie voor uw huis uitstippelen.
In overleg met u bepalen wij hoe wij uw huis optimaal op de woningmarkt kunnen aanbieden. Zo stemmen wij de manier van presenteren af op de te bereiken doelgroep. Van stille verkoop tot een intensieve verkoopcampagne; nét wat u wenst.

Stap 3 De huispresentatie

  • Uitgebreide professionele fotopresentatie incl. hoogtefoto’s, 360 graden foto’s en een woningvideo
  • Indien gewenst: Inmeting voor de juiste maten en opmaak van 3D plattegronden
  • Vooraf krijgt u tips over het presenteren van uw huis (bijv. weghalen van bepaalde persoonlijke spullen schilderen van een wand,etc.)
  • Een mooie uitgebreide informatiebrochure van uw huis

Een eerste indruk kan je maar één keer maken dus wij streven naar zo’n compleet mogelijke presentatie.

Stap 4 De waardebepaling
Omdat wij de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de waarde en de courantheid van uw huis glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle verdere lasten & lusten die aan uw huis verbonden zijn; wij wegen ze allemaal vakkundig mee.


Bezichtigen: de spannende fase

Stap 5 Bezichtigen van uw huis
Door ons uitgebreide netwerk hebben we tal van ingangen bij kandidaat-kopers. Wij screenen niet alleen ons eigen woningzoekende bestand, maar brengen uw huis tevens onder de aandacht bij alle NVM-makelaars in de regio. Daarnaast kan uw huis ook via onze eigen site, de Dynamis-site (http://www.dynamis.nl/) en de landelijke NVM-site (https://www.funda.nl/) worden aangeboden. Aanvullend kunnen wij kandidaat-kopers nog op allerlei andere manieren benaderen. Bijvoorbeeld via social media of persoonlijk contact. Ook hier weer: nét wat nodig is.

En dan is het zover, er is een kijker voor uw huis!
Wij leiden kijkers ongestoord rond door uw huis. Natuurlijk staan wij ze vakkundig te woord en peilen hun interesse. Na afloop bellen wij u om onze eerste indruk met u te delen. Wel zo prettig om meteen te weten waar u aan toe bent.


Onderhandelen: de beslissende fase

Stap 6 De prijsonderhandeling
Deze fase is de spannendste van allemaal. Kunt u het eens worden over de prijs en de overdrachtsdatum? Daarover onderhandelen wij namens u met de kopende partij. Uiteraard gebaseerd op onze gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Ons doel? Een maximaal verkoopresultaat voor u. Daarnaast houden wij de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.


Stap 7 Het voorlopige koopcontract
Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden stellen wij een koopcontract op. Nauwkeurig checken wij daarbij alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.


Bezichtigen: de afrondende fase

Stap 8 De notariële akte
Vervolgens wordt de officiële koopakte voor u opgesteld door de notaris. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.


Stap 9 De eigendomsoverdracht
Aansluitend begeleiden wij u bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notariële afwikkeling. Na controle en goedkeuring tekent u de akte van levering.

Stap 10 De sleuteloverdracht
Tot slot draagt u de sleutels over aan de nieuwe bewoners. De verkoop is rond en u kunt met een gerust hart naar uw nieuwe adres.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.