8 x tips voor het bezichtigen tijdens een open huizen dag

8 x tips voor het bezichtigen tijdens een open huizen dag

Tip 1: Stippel een route uit

Tijdens de Open Huizen Dag heb je vier uur de tijd om koophuizen te bekijken. Gezien de tijd is het handig van tevoren een route uit te stippelen. Kijk daarom hier vast bij welke huizen je graag een kijkje wilt nemen.

Tip 2: Maak een wensenlijst

Door een wensenlijstje te maken, vorm je een beeld van jouw droomhuis: wat verwacht je van het nieuwe huis en waar wil je precies wonen? Hoeveel slaapkamers moet het huis bijvoorbeeld hebben en wil je een grote tuin? En heel belangrijk: wat is jouw budget?

Tip 3: Geef een hand bij de deur

Je komt als vreemde bij iemand thuis. Een hand bij de deur breekt dan het ijs! Zo maak je als potentiële koper meteen een goede indruk.

Tip 4: Maak foto’s en aantekeningen

Maak tijdens de bezichtigingen – na akkoord van de verkopers – foto’s en aantekeningen van jouw eerste indruk, de kenmerken en de plus- en minpunten. Zo kan je de huizen achteraf makkelijk vergelijken.

Tip 5: Laat je gegevens achter

De Open Huizen Dag is een beetje een ruil. Als zoeker mag je laagdrempelig binnenkijken, in ruil laat je je e-mailadres of telefoonnummer achter. Natuurlijk belt een makelaar niet om het huis op te dringen, hij of zij wil vooral graag je feedback horen.

Tip 6: Laat wat horen

Het is voor verkopers prettig om iets van je terug te horen. Een bericht aan de makelaar op maandag is fijn, al is het maar om te laten weten dat je verder gaat kijken. Dat zou je zelf ook prettig vinden.

Tip 7: Er is geen haast

Er is geen haast, het is immers een bezichtiging. Er hoeft op een dag als deze geen koop worden gesloten. Bij echte interesse kun je natuurlijk altijd je eigen of de verkopend makelaar bellen.

Tip 8: Plan een tweede bezichtiging

Leuk huis gezien? Plan dan een tweede bezichtiging, zodat je het huis nog een keer kunt bekijken. Neem dan je eigen aankoopmakelaar mee voor een frisse blik en deskundig advies!

Welk droomhuis ga jij bekijken?

Op zoek naar een appartement in het centrum? Huis met een groot stuk grond, een villa? Neem contact met ons op en wij vinden uw droomhuis!

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie