Zwolle - Wijthmen

Wijthmen

Het dorp Wijthmen samen met de buurtschappen Herfte en Zalné ligt in een rustieke agrarische omgeving langs de N35. Wijthmen e.o. hoorde in de jaren zestig tot de gemeente Zwollerkerspel. Sinds Wijthmen e.o. onder de gemeente Zwolle valt, zijn er woningen bijgebouwd, maar Wijthmen e.o. is nog steeds meer dorp dan een stadswijk.

Tussen de groene landerijen vind je nog prachtige landhuizen zoals Huize Boschwijk en Huize Soeslo, waar je kunt zien hoe de rijke herenboeren vroeger leefden.

Je kunt in Wijthmen e.o. niet alleen fijn rondwandelen, je kunt er ook heerlijk zwemmen in de Wijthmenerplas.

Wat is de karakteristieke eigenheid en identiteit van Wijthmen, Herfte en Zalné? Hoe kan dat behouden blijven met alle veranderingen die gaan komen? Deze vragen hebben centraal gestaan bij het opstellen van het Dorpsplan Wijthmen in 2010.
Het plan is tot stand gekomen samen met de inwoners van Wijthmen, Herfte en Zalné. Ook de uitvoering gebeurt ook in overleg met de bewoners.

Het Dorpsplan Wijthmen is een ontwikkelplan voor de toekomst van Wijthmen, Herfte en Zalné waarin woningbouw, voorzieningen en de aanpassing van de provinciale weg N35 een plaats krijgen. Uitbreiding van het dorp en de buurtschappen gebeurt met behoud van de identiteit en naar de behoeften van de wijkbewoners.

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners Zwolle - Wijthmen

Huishoudens Zwolle - Wijthmen

Koop/Huur Zwolle - Wijthmen

 • Mannelijke inwoners

  655
 • Vrouwelijke inwoners

  520
 • Inwoners Zwolle

  61.727
 • Inwoners Zwolle

  63.821
 • Auto('s)

  0,0 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 388.000,-

Zwolle

Zwolle heeft vijf stadsdelen met zeventien wijken waar meer dan 120.000 mensen wonen. Elke wijk heeft zijn eigen kleur, smaak, dynamiek, bouw en samenstelling. Voor elk wat wils.

Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en het fijn vertoeven is. Dat zien we ook aan de toename van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons' vinden veel wijkbewoners. Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken actief mee om hun wijk mooi, leefbaar en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omzien.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie