Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Koninginnelaan 89 -91, Apeldoorn 7315 BP Apeldoorn

7315 BP Apeldoorn koopsom € 489.500 k.k.

Omschrijving

Wellicht het meest karakteristieke vrijstaande woon –winkelpand met stijl, historie aan “de Koninginnelaan”. Naast de ambachtelijke slager, bakker, ijssalon, zijn er nog tal van andere speciaalzaken en leuke winkels in deze sfeervolle straat gevestigd.

Dit bijzondere pand is gebouwd tussen 1910-1920 op een schitterende kavel van 765 m2. Doordat vele authentieke elementen bewaard zijn gebleven...

Brochure

Download de brochure van Koninginnelaan 89 -91, Apeldoorn.

Download brochure

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Loolaan-Noord
  1.020 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Loolaan-Noord
  1.010 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  1,0 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 237.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Apeldoorn
  79.491 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Apeldoorn
  80.556 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.3 km
 • Voortgezet onderwijs
  1.1 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.5 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.5 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.6 km

Wilt u weten wat uw huis waard is?

Ja, graag

Uitgebreide omschrijving

Wellicht het meest karakteristieke vrijstaande woon –winkelpand met stijl, historie aan “de Koninginnelaan”. Naast de ambachtelijke slager, bakker, ijssalon, zijn er nog tal van andere speciaalzaken en leuke winkels in deze sfeervolle straat gevestigd.

Dit bijzondere pand is gebouwd tussen 1910-1920 op een schitterende kavel van 765 m2. Doordat vele authentieke elementen bewaard zijn gebleven staat het pand op de monumentenlijst van de gemeente Apeldoorn. Het historische woon- winkelpand is aangrenzend aan de villawijk de Parken waar op loopafstand het centrum, scholen, fraaie parken, sport en medische voorzieningen zijn gelegen. Parkeren is gratis in de Koninginnelaan en in de nabije omgeving

De woning heeft een eigen oprit met eventueel ruimte voor meerdere parkeerplaatsen. De tuin is gunstig gesitueerd op het zuiden met een breedte van ruim 19 meter en een diepte van ruim 20 meter. Het is besloten en biedt veel privacy waar eventueel een speelgazon met speeltoestel, borders en overdekt zitje achter in de tuin gecreëerd kan worden.

Diverse oorspronkelijke details zijn behouden gebleven maar het woonhuis is gedateerd en dient gemoderniseerd te worden.
De huidige indeling; entree met originele tegelvloer, toiletruimte en toegang tot provisiekelder. Vanuit de hal is er een doorloop naar de werkkamer. De woonkamer beschikt nog over de originele ornamenten aan de plafonds. De keuken en badkamer bevinden zich aan de achterzijde. Op de eerste verdieping kunnen naar wens 3 slaapkamers gerealiseerd worden. Aan de voorzijde kan men via opslaande deuren naar het balkon en de deur aan de achterzijde geeft toegang naar het dakterras met een prachtig uitzicht op de ruime tuin.

Het winkelpand heeft een verhuurbaar oppervlakte van circa 47 m². Deze kan voor verschillende commerciële doeleinden gebruikt worden. De winkel heeft een prachtige frontbreedte van circa 8,5 meter en is voorzien van toilet, keukentje en vaste trap naar boven. De ornamenten aan de plafonds zijn nog intact. De bovenverdieping heeft net als de woning openslaande deuren aan de voorzijde die toegang geven naar een identiek balkon. De winkel is interessant voor eigen gebruik, dan wel voor verhuur/belegging.

De huidige eigenaren hebben samen met een architect een prachtige uitbreidings-/verbouwingsplan voor woon en winkel gemaakt waar de commissie ruimtelijke kwaliteit positief op heeft gereageerd en akkoord op heeft gegeven.

Koninginnelaan 89: gemengd; wonen, beroepsuitoefening aan huis, detailhandel. Koninginnelaan 91: wonen, beroepsuitoefening aan huis, niet publieksgerichte bedrijfsmatige activiteiten aan huis. Het bestemmingsplan biedt diverse gebruiksmogelijkheden te weten; bewoning van het geheel, combinatie wonen/winkel.

Door de unieke uitstraling, de diverse gebruiksmogelijkheden en het goedgekeurde uitbreidingsplan dit in combinatie met een royaal perceel dat veel privacy biedt, is deze woning zeker een bezichtiging waard!

KOOPSOM VANAF € 489.500, -KK

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopsom € 489.500 k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning eengezinswoning
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak mansarde dak
Materiaal van dak pannen
Locatie
Adres Koninginnelaan 89 -91
Plaats Apeldoorn
Land NL
Ligging aan drukke wegin woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 163 m²
Overige inpandige ruimte 6 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 14 m²
Inhoud 730 m³
Perceeloppervlakte 765 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 7 (4 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Energie
Isolatie gedeeltelijk dubbel glas
Warm water geiser eigendom
Buitenruimte
Tuin tuin rondom
Hoofdtuin tuin rondom
Parkeergelegenheid
Garage garage mogelijk
Onderhoud
Onderhoud binnen redelijk
Onderhoud buiten redelijk
Overig
Huidig gebruik Woon-winkelpand
Huidige bestemming Woon-winkelpand

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.