Deze steden maken kans op de titel Beste Binnenstad 2020

Geschreven door Eva Olde Rikkert op 20 december 2019

De genomineerden voor de verkiezing Beste Binnenstad 2020 zijn bekend gemaakt door het Platform Binnenstadsmanagement. In totaal zijn er twintig binnensteden genomineerd, waaronder Zwolle, Rotterdam en Enschede.

Aan de hand van de Binnenstadsbarometer en zes wildcards* zijn de best scorende binnensteden per categorie (middelgroot en groot) geselecteerd. De steden met een wildcard zijn geselecteerd op basis van aanmelding en de ontwikkeling van de afgelopen drie jaar.

Verkiezing Beste Binnenstad

In de categorie Grote Binnensteden zijn de volgende steden genomineerd: Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden*, Leiden*, Nijmegen, Rotterdam*, Tilburg, Utrecht, Zwolle. De genomineerden in de categorie Middelgrote Binnensteden zijn: Alphen aan den Rijn, Deventer*, Ede*, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel, Uden, Woerden*.

De winnaars van de Verkiezing Beste Binnenstad 2020 worden half mei in Breda, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2017-2019, bekend gemaakt.

Drukte winkelstraat daalt

Ondanks deze positieve geluiden, hebben de binnensteden in Nederland hebben het anno 2020 niet altijd even makkelijk. Zo neemt het aantal passanten in de winkelstraten voor het tweede jaar op rij af, meldt het onderzoeksbureau RMC op basis van tellingen van shoppers door wifi-sensoren van Citytraffic. Op toplocaties als de Kalverstraat in Amsterdam nam de drukte nog sneller af dan in een gemiddelde winkelstraat. Daarnaast beginnen de middelgrote centra 2020 al met een valse start door de sluiting van kledingwinkels van Promiss en Steps en mogelijk ook van Didi.

Bron: Vastgoedmarkt

Deze steden maken kans op de titel Beste Binnenstad 2020
Eva Olde Rikkert
Neem contact op met Eva