De actuele waarde van jouw huis

Onafhankelijke taxatie met een helder rapport over de waarde van je huis.

Hypotheek? Taxatierapport verplicht!

Voor elke hypotheek is een taxatie verplicht. Je nieuwe huis is daar namelijk onderpand voor en de bank wil zeker weten dat de tegenwaarde minimaal gelijk is aan de hoogte van de hypotheek. Daarom moet je voor een hypotheek altijd jouw huis of appartement laten taxeren door een onafhankelijk taxateur.

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Taxatierapport nodig?

Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze Privacy Statement

De actuele waarde van je huis

De actuele waarde van je huis óf het huis dat je op het oog hebt, bepalen we met een taxatie. Je krijgt een duidelijk rapport, met daarin de kenmerken van het huis en de waarde. Rodenburg is onafhankelijk taxateur en kan jouw (toekomstige) huis of appartement taxeren. Onze taxateurs voldoen aan de kwaliteitseisen van NWWI. Zo weet je zeker dat het taxatierapport van Rodenburg Makelaars voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker.

Taxatierapport voor hypotheek
Bij het afsluiten van een hypotheek is een taxatie van de woning verplicht.
Dat is omdat de woning dient als onderpand voor de lening bij de bank. De bank wil dus weten of de hoogte van de hypotheek en de waarde van de woning met elkaar in verhouding zijn.

  Bij de taxatie van een woning letten we op

  • De staat van onderhoud - kan de nieuwe bewoner er zó in of moet een en ander worden opgeknapt?
  • De grootte van de woning - zowel qua inhoud als qua oppervlak
  • Het soort huis - is het bijvoorbeeld een appartement, een villa of een rijwoning?
  • Het bouwjaar
  • Extra’s die de woning aantrekkelijk maken - zoals een garage, tuin of balkon
  • Energieverbruik en isolatie - zijn de muren goed geïsoleerd, liggen er zonnepanelen op het dak of zijn er andere energiemaatregelen getroffen?
  • Rechten en plichten - bijvoorbeeld erfpacht en recht van overpad
  • De populariteit van de buurt - wat hebben andere woningen onlangs opgebracht bij verkoop?
  • De directe omgeving - zijn er voorzieningen zoals scholen en winkels in de buurt? En ligt het huis aan een bos of aan de snelweg?
  • Het bestemmingsplan - wat kun je in de toekomst verwachten in de omgeving?
  Dynamis Taxaties Nederland

  Rodenburg en Dynamis Taxaties Nederland

  Dynamis Taxaties Nederland is een samenwerkingsverband van 13 prominente taxatiekantoren in Nederland. Met landelijk 50 vestigingen kan Dynamis Taxaties elke taxatie voor u uitvoeren. Regionale expertise, gecombineerd met landelijk volume.
  Dit kunnen woningtaxaties zijn, maar ook commerciële taxaties waaronder bedrijfsruimte-, winkel-, kantoor- en zorgvastgoedtaxaties.

  Onze taxateurs hebben veel ervaring en kennen de markt als geen ander. Daarnaast zijn wij gecertificeerd om voor nagenoeg alle banken een taxatie uit te voeren waaronder ING, Rabobank, ABN Amro, SNS, NIBC, RNHB, Volksbank, Nestr etcetera!

  Onze gecertificeerde taxateurs zijn thuis in de actualiteit en hebben kennis van de huidige veranderingen en regelgeving op taxatiegebied.

  Meer informatie? Neem contact op met onze taxateurs!

  Weten wat jouw huis waard is?

  Weten wat jouw huis waard is?

  Wil je een gratis waardeindicatie ontvangen van jouw huis?

  Ruim 90 jaar jouw makelaar in de regio

  • Marktleider in de regio
  • Méér dan 25 specialisten
  • 3 Vestigingen
  • Nu ook in Epe