Jouw huis verkopen -  38757

Jouw huis verkopen

Het is vaak spannend om jouw huis te verkopen. Wij vinden het belangrijk jou hierin goed te adviseren en uitgebreid de tijd hiervoor te nemen.

Verkooptips:
De verkoop van een woning is ingewikkelder dan het misschien lijkt. Het is dan ook raadzaam om je hierbij te laten begeleiden door een professionele verkoopmakelaar. Zelf kun je ook veel doen om de verkoop te bespoedigen. Hier geven wij alvast een aantal handige tips die gebruikt kunnen worden bij de verkoop van jouw huis.

  • Verwijder persoonlijke spullen
  • Maak de badkamer zo aantrekkelijk mogelijk
  • Zorg voor een opgeruimde woning
  • Repareer kleine mankementen
  • Zorg voor een aangename temperatuur

Jouw huis verkopen samen met Rodenburg Makelaars

Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze Privacy Statement

Jouw huis verkopen

De voorbereidingsfase

Stap 1 Kennismaken
In jouw relatie met een makelaar draait het uiteindelijk om twee dingen: vertrouwen en communicatie. Een huis is vaak vol herinneringen. Daarom nemen wij graag ruim de tijd om persoonlijk met jou kennis te maken. Uiteraard bij joú thuis. Wij luisteren, analyseren en stellen vragen. Graag leren wij alle ins & outs van jouw huis kennen.

Stap 2 Het persoonlijk verkoopplan
Aansluitend stellen wij een persoonlijk verkoopplan voor je op. Een uniek Dynamis-concept, waarbij wij samen een optimale verkoopstrategie voor jouw huis uitstippelen.
In overleg met jou bepalen wij hoe wij jouw huis optimaal op de woningmarkt kunnen aanbieden. Zo stemmen wij de manier van presenteren af op de te bereiken doelgroep. Van stille verkoop tot een intensieve verkoopcampagne; net wat je wenst.

Stap 3 De huispresentatie

  • Uitgebreide professionele fotopresentatie incl. hoogtefoto’s, 360 graden foto’s en een woningvideo
  • Indien gewenst: Inmeting voor de juiste maten en opmaak van 3D plattegronden
  • Vooraf krijg je tips over het presenteren van jouw huis (bijv. weghalen van bepaalde persoonlijke spullen schilderen van een wand, etc.)
  • Een mooie uitgebreide informatiebrochure van jouw huis

Een eerste indruk kan je maar één keer maken dus wij streven naar zo’n compleet mogelijke presentatie.

Stap 4 De waardebepaling
Omdat wij de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de waarde en de courantheid van jouw huis glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle verdere lasten & lusten die aan jouw huis verbonden zijn; wij wegen ze allemaal vakkundig mee.

Jouw huis verkopen

Bezichtigen: de spannende fase

Stap 5 Bezichtigen van jouw huis
Door ons uitgebreide netwerk hebben we tal van ingangen bij kandidaat-kopers. Wij screenen niet alleen ons eigen woningzoekende bestand, maar brengen je huis tevens onder de aandacht bij alle NVM-makelaars in de regio.

Daarnaast kan jouw huis ook via onze eigen site, de Dynamis-site (dynamis.nl) en de landelijke NVM-site (funda.nl) worden aangeboden. Aanvullend kunnen wij kandidaat-kopers nog op allerlei andere manieren benaderen. Bijvoorbeeld via social media of persoonlijk contact. Ook hier weer: nét wat nodig is.

En dan is het zover, er is een kijker voor jouw huis!
Wij leiden kijkers ongestoord rond door jouw huis. Natuurlijk staan wij ze vakkundig te woord en peilen hun interesse. Na afloop bellen wij je om onze eerste indruk met je te delen. Wel zo prettig om meteen te weten waar je aan toe bent.

Jouw huis verkopen

Onderhandelen: de beslissende fase

Stap 6 De prijsonderhandeling
Deze fase is de spannendste van allemaal. Kun je het eens worden over de prijs en de overdrachtsdatum? Daarover onderhandelen wij namens jou met de kopende partij. Uiteraard gebaseerd op onze gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Ons doel? Een maximaal verkoopresultaat voor jou. Daarnaast houden wij de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.


Stap 7 Het voorlopige koopcontract
Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden stellen wij een koopcontract op. Nauwkeurig checken wij daarbij alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.

Jouw huis verkopen

De notaris: de afrondende fase

Stap 8 De notariële akte
Vervolgens wordt de officiële koopakte voor je opgesteld door de notaris. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.

Stap 9 De eigendomsoverdracht
Aansluitend begeleiden wij je bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notariële afwikkeling. Na controle en goedkeuring teken je de akte van levering.

Wat is jouw huis waard?

Vraag nu een waardebepaling aan

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie