Wil je je huis verkopen? Dit is een gunstige tijd; woningen worden snel verkocht en de woningprijzen zijn relatief hoog. Hoe vlot en voorspoedig het ook kan gaan, doorloop het traject rustig, met aandacht voor iedere stap. Je kunt je huis immers maar één keer voor een goede prijs verkopen. De makelaars van Rodenburg Makelaars helpen je graag om je huis zo gunstig mogelijk te verkopen.

Verkooptips:
De verkoop van een woning is ingewikkelder dan het misschien lijkt. Het is dan ook raadzaam om je hierbij te laten begeleiden door een professionele verkoopmakelaar. Zelf kun je ook veel doen om de verkoop te bespoedigen. Verderop geven wij alvast een aantal handige tips die gebruikt kunnen worden bij de verkoop van jouw huis.

  Jouw huis verkopen samen met Rodenburg Makelaars

  Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze Privacy Statement

  Jouw huis verkopen

  Je huis verkopen in 10 duidelijke stappen, met Rodenburg Makelaars

  Stap 1 Kennismaking in de woning
  Persoonlijke benadering en advies op maat, daar staat Rodenburg Makelaars om bekend. Daarom begint de verkoop van jouw woning met een uitgebreid gesprek, in jouw te verkopen woning. Samen nemen we alle ins en outs van je huis door.

  Stap 2 Persoonlijk verkoopplan woning
  Wij stellen een persoonlijk verkoopplan voor je op met de optimale verkoopstrategie voor jouw huis. We bespreken bijvoorbeeld op welke doelgroep we ons richten en hoe we je huis zo presenteren dat die doelgroep nieuwsgierig en enthousiast raakt. Ook bespreken we op welke manier jij jouw huis onder de aandacht wil brengen. Van stille verkoop tot intensieve verkoopcampagne - wij denken met je mee.

  Stap 3 Presentatie woning
  Met de juiste presentatie van je woning vergroot je het aantal bezichtigingen. Daarom geven we je tips voor het presenteren van jouw huis. Vervolgens maakt onze fotograaf foto’s en een video van jouw huis. Zowel van buiten als van binnen en van alle kamers en ruimtes. Hoe completer het beeld, hoe meer reacties van potentiële kopers. We maken ook hoogtefoto’s en 360-gradenfoto’s. Eventueel meten we je woning voor het maken van 3D-plattegronden. Het resultaat is een uitgebreide brochure van jouw huis. Die woningbrochure is zowel digitaal als op papier beschikbaar voor geïnteresseerden.

  Stap 4 Waardebepaling woning
  Omdat Rodenburg Makelaars de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kent, kunnen wij de waarde van jouw huis glashelder vertalen naar de beste vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle verdere details van jouw huis wegen we vakkundig mee.

   Jouw huis verkopen

   Werving van kijkers

   Stap 5 Werving kijkers woning
   Door het uitgebreide netwerk van Rodenburg Makelaars krijg je tal van ingangen bij potentiële kopers. Wij pakken ons eigen bestand van woningzoekenden erbij en brengen je huis onder de aandacht bij alle NVM-makelaars in de regio. Daarnaast kunnen we jouw huis ook via onze eigen site, de Dynamis-site (dynamis.nl) en de landelijke NVM-site (funda.nl) aanbieden. Aanvullend kunnen wij potentiële kopers nog via sociale media of persoonlijk benaderen.

   Zó trek je kijkers voor je huis...

   • Repareer kleine mankementen. Dat geeft de kijker het gevoel dat hij het huis zó kan betrekken.
   • Zorg voor een frisse geur: maak het huis lekker schoon, leeg de vuilnisbakken en ventileer toilet en badkamer.
   • Creëer ruimte: zet kamerdeuren open en verwijder overbodige meubels en spullen.
   • Verwijder persoonlijke spullen. Dat geeft de kijker de kans om zich thuis te voelen in jouw huis.
   • Maak van je huis een plek waar de kijker tot rust komt: ruim post, to do lists en prikborden op en maak alle ruimtes lekker schoon.
   • Zorg voor een aangename temperatuur, zodat het prettig verblijven is in je woning.
   • Voorkom afleiding: laat de vaatwasser, wasmachine, droger, radio en tv uit en breng kinderen en dieren buiten de deur.
   • Breng licht naar binnen: doe de gordijnen open, zeem de ramen en snoei bomen en struiken die licht tegenhouden.
   Jouw huis verkopen

   Bezichtigen en onderhandelen

   Stap 6 Bezichtiging woning
   Geïnteresseerden leiden we rond in je huis. Natuurlijk staan wij ze vakkundig te woord en peilen we hun interesse. Na afloop bellen wij je om onze eerste indruk met je te delen. Je weet dus direct waar je aan toe bent.

   Stap 7 Onderhandeling woning
   De onderhandeling over de verkoopprijs en de datum van overdracht laat je met een gerust hart aan ons over. Ons doel is een maximaal verkoopresultaat voor jou. Ook houden we de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.

   Jouw huis verkopen

   De afrondende fase

   Stap 8 Voorlopig koopcontract woning
   Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de voorwaarden stellen wij een koopcontract op. Nauwkeurig checken wij daarbij alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van over te nemen zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is de overeenkomst bindend.

   Stap 9 Notariële koopakte woning
   De notaris stelt de officiële koopakte voor je op. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn genoteerd. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden in de koopakte overgedragen aan de koper.

   Klaar om je woning te verkopen?

   Wij helpen je graag. Bel of mail gerust.