Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

Geschreven door Ivo Dijkerman op 2 juli 2020

Mijlpaal in bestaan grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandel

Apeldoorn/Zutphen, 1 juli 2020.

Vandaag heeft Koninklijke Oosterberg, de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij, op een bijzondere wijze de sleutel van haar nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn in ontvangst mogen nemen. Met een drone werd, helemaal volgens het nieuwe normaal, de sleutel van het complex aan algemeen directeur Flip Oosterberg ‘ingevlogen’. Het nieuwe hoofdkantoor aan IJsseldijk 2 in Apeldoorn beslaat 2.770 m² kantoorruimte en 10.260 m² magazijnruimte. Het naastgelegen Nationaal Distributiecentrum van Koninklijke Oosterberg aan IJsseldijk 8 heeft een oppervlakte van 16.000 m². Met de nieuwe vestiging beslaat de totale Apeldoornse huisvesting van Koninklijke Oosterberg nu bijna 30.000 m².

Met deze nieuwe moderne locatie, gebouwd in 2007, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Toen het voormalig Sandd pand op de zichtlocatie Zutphensestraat / A1 vrijkwam, hoefden wij niet lang na te denken” aldus Flip Oosterberg. “Met dit pand brengen we ons nationaal distributiecentrum en hoofdkantoor na jaren weer bij elkaar. Dit geeft ons ruimte voor de verwachte groei en het realiseren van nieuwe businessmodellen. Qua voorzieningen en professionele uitstraling zet Koninklijke Oosterberg ook een grote stap vooruit, belangrijk zowel voor de meeverhuizende werknemers van het hoofdkantoor in Zutphen, als voor het aantrekken van nieuwe medewerkers.”

De verhuizing
De organisatie streeft ernaar om het nieuwe hoofdkantoor nog in dit najaar te betrekken. Koninklijke Oosterberg staat aan de vooravond van een verbouwing en onderzoekt momenteel op welke wijze het gebouw corona-proof kan worden ingericht. “Een veilige werkplek voor onze medewerkers heeft momenteel de allerhoogste prioriteit” aldus Flip Oosterberg.

Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

Het proces
De zoektocht naar een nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg is er één van jaren. Sinds 1893 opereert het familiebedrijf vanuit Zutphen en deze stad had dan uiteraard ook onze voorkeur. Met Rodenburg Bedrijfsmakelaars zocht Koninklijke Oosterberg gedurende lange tijd naar een geschikte locatie in deze regio. Na meerdere opties op verschillende panden en diverse onderhandelingstrajecten later, kwam vrij onverwacht het voormalig hoofdkantoor van Sandd aan de IJsseldijk 2 beschikbaar. “Dit heeft zo moeten zijn” aldus Ivo Dijkerman van Rodenburg Bedrijfsmakelaars. Hij vervolgt: “Ik ben trots op de wijze waarop we dit samen hebben gedaan en natuurlijk ook op dit prachtige resultaat voor Koninklijke Oosterberg.”

Over Koninklijke Oosterberg
Koninklijke Oosterberg is de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij van het land. De succesvolle, snelgroeiende en ISO-gecertificeerde onderneming heeft meer dan 350 medewerkers en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland. De organisatie biedt naast de verkoop van een breed assortiment elektrotechnische artikelen ook toegevoegde waarde met een uitgebreid pakket aan diensten en maatwerkoplossingen. In najaar 2020 verhuist het hoofdkantoor vanuit Zutphen naar de nieuwe huisvesting in Apeldoorn en beslaan het Nationaal Distributiecentrum en het hoofdkantoor samen een oppervlakte van bijna 30.000 m². In juni 2018 heeft Koning Willem-Alexander het toenmalig 125-jarig familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend. Sindsdien timmert de onderneming als Koninklijke Oosterberg intensief verder aan de weg.

Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn
Ivo Dijkerman
Neem contact op met Ivo

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Winkelmarkt rapport, de feiten, trends & analyses van 2023

Winkelmarkt rapport, de feiten, trends & analyses van 2023

Voor het sectorrapport van NVM Business is Eva Olde Rikkert namens Rodenburg Bedrijfsmakelaars aan het woord. Eva deelt haar ervaringen en verwachtingen met betrekking tot de winkelruimtemarkt,...
Sponsoring Hockeyclub Zwolle

Sponsoring Hockeyclub Zwolle

Bardienst vrijwilligers herkenbaar in de Rodenburg Makelaars...
Bekijk overzicht