Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023

Geschreven door Redactie Rodenburg op 20 februari 2023

Dynamiek in kleine segment neemt af

Door de hoge inflatie, stijgende energieprijzen en afnemend aanbod is de dynamiek op de kantorenmarkt van Apeldoorn, Deventer en Zwolle afgenomen, vooral in het kleinere segment. Het aantal grotere opnames is juist gegroeid in de betreffende steden.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023 van Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis).

Grotere opnames in Apeldoorn
In 2022 is de markt in Apeldoorn redelijk goed hersteld waarbij er ruim 28.000 m² werd opgenomen. Het opnamevolume wordt vergeleken met voorgaande jaren meer bepaald door grotere opnames. Hiervan werden de grootste transacties gerealiseerd in het noorden van Apeldoorn en ten oosten van het centrum. Daarnaast is een kleine 6.000 m² van de grote opnames gebruikt ten behoeve van opvang van vluchtelingen. Verder valt de krimp in opnames van het middensegment op. Er zijn in 2022 betrekkelijk weinig transacties geweest in Apeldoorn met een oppervlakte tussen de 500 en 1.000 m².

Tekort in het centrum van Deventer
Het centrum van Deventer heeft te maken met een schaars aanbod aan kantoorruimte. Door de populariteit van het centrum en transformatie van kantoorruimte in het centrum is het aanbod daar de afgelopen afgenomen. Er is voornamelijk een tekort aan kwalitatief hoogwaardig aanbod van kantoorruimte groter dan 250 m². De schaarste die zich in het centrum van Deventer bevindt, resulteert in hoge huurprijzen die in het centrum worden gerealiseerd van gemiddeld €140 per m² per jaar.

De volledige rapportage van onze Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023 is hier te downloaden.

Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023
Michael Maatman
Neem contact op met Michael

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2024

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2024

Apeldoorn, Deventer, Zwolle en...
Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2023

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2023

Apeldoorn, Deventer, Zwolle en omgeving Apeldoorn Het aantal verkopen bereikte het laagste punt voor een...
Bekijk overzicht