Apeldoorn - Het Loo

Wonen in de wijk Het Loo in Apeldoorn

In de stijlvolle wijk Het Loo in Apeldoorn is het - met Paleis het Loo om de hoek - koninklijk wonen. Je treft hier huizen met een unieke bouw, in een omgeving rijk aan cultuur en natuur. De inwoners zijn erg betrokken bij elkaar en bij hun buurt. Dat merk je bijvoorbeeld aan de vele leuke activiteiten die men hier organiseert.

Bijzondere huizen en woonerven
De wijk Het Loo is een van de bekendere wijken in Apeldoorn. Dit natuurlijk dankzij het gelijknamige Paleis het Loo, dat midden in deze wijk ligt en een echt pronkstuk vormt van de toch al bijzonder mooie buurt. Ook heb je de Kroondomeinen hier op wandelafstand. Het overgrote deel van het huizenaanbod in deze wijk bestaat uit koopwoningen die veelal een unieke, thematische architectuur hebben. Je vindt in deze wijk een groot aantal gezellige woonerven. Leuk detail: als bewoner woon je niet ín, maar ‘óp Het Loo’, zoals ze dat hier zeggen.

Natuurgebied vol cultuur
De wijk Het Loo ligt in Apeldoorn Noord. Dit deel van de stad wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de binnenstad in het zuiden en de Soerenseweg, Koning Lodewijklaan en Amersfoortseweg in het zuidwesten. In het westen loopt het stadsdeel over in Kroondomein Het Loo. In het noorden in de weilanden van Wenum-Wiesel en Beemte-Broekland. Samen geeft dit een aantrekkelijke afwisseling van cultuur en natuur. Dit is precies wat de 1.350 inwoners - verdeeld over 585 huishoudens - zo aantrekt.

Eindeloos erop uit
Het fraaie gebied rondom Paleis Het Loo: een groenere woonomgeving is er in Apeldoorn eigenlijk niet. Dat, samen met alle voorzieningen die je wenst - scholen, openbaar vervoer, ontsluitingswegen, winkels en meer - direct nabij, maakt Het Loo een even aangename als complete woonwijk. Je hebt hier ontelbare recreatiemogelijkheden en de wandel- en fietsroutes zijn eindeloos divers. En dat allemaal letterlijk om de hoek; je stapt hier de voordeur uit en je staat in het groen. Of in een van de gezellige sportparken in deze wijk. Ook het openbaar vervoer is hier prima geregeld en je bent dus zo in het centrum of bij het station.

Activiteiten voor iedereen
Jaarlijks organiseert de wijkvereniging tal van leuke activiteiten voor bewoners van alle leeftijden. Een greep uit het gevarieerde aanbod: stadswandelingen, paaseieren zoeken voor de kleintjes, kleiduifschieten, kaarten, fiets- en puzzeltochten, rommelmarkten, bingo’s, filmavonden, boswandeltochten en mountainbiken in de bossen. Ook lekker shoppen is in deze wijk prima mogelijk. Op de fiets ben je zo in een van de gezellige zaakjes op bijvoorbeeld het Mercatorplein of aan de sfeervolle Koninginnelaan. En ook de binnenstad is vanuit Het Loo gemakkelijk en snel bereikbaar.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Het Loo

Huishoudens in Apeldoorn - Het Loo

Koop/Huur in Apeldoorn - Het Loo

 • Mannelijke inwoners

  6.190
 • Vrouwelijke inwoners

  6.445
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,1 per huishouden

Apeldoorn Noord

Apeldoorn Noord is een wijk in de stad Apeldoorn. De wijk wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de binnenstad in het zuiden, en de Soerenseweg, Koning Lodewijklaan en Amersfoortseweg in het zuidwesten. In het westen loopt de wijk over in Kroondomein Het Loo. In het noorden in de weilanden van Wenum-Wiesel en Beemte-Broekland.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie