Apeldoorn - Orden

Wonen in de wijk Orden in Apeldoorn

Honderd jaar architectuur en bijbehorende woonstijlen vind je terug in de wijk Orden in Apeldoorn. De huizen zijn divers en wonen is hier verrassend betaalbaar. Ook eigentijdse nieuwbouw is hier ruimschoots aanwezig. Orden zelf staat bol van de voorzieningen en middenin de wijk biedt het prachtige Orderbos alle ruimte voor vertier in de natuur.

Verschillende woonstijlen
Door de hoge ligging van Orden is de wijk al sinds het ontstaan een aantrekkelijke woonlocatie. Wie graag in een appartement of tussenwoning woont en van een gevarieerd straatbeeld houdt, moet hier zeker eens een kijkje gaan nemen. Je ontdekt in deze wijk elke stijl van architectuur en stedenbouw die er maar voorkwam in de afgelopen eeuw. Iedere plek in Orden heeft zo haar eigen identiteit, met een mooie mix van betaalbare huizen, waarvan tegenwoordig ook een flink aantal nieuwbouw. Dit maakt dat het hier heerlijk wonen is, helemaal naar eigen wens.

Aantrekkelijke nieuwbouw
De wijk Orden is een bijzondere: de geschiedenis ervan gaat terug tot maar liefst 5.000 jaar voor het begin van onze jaartelling. Orden ligt in West-Apeldoorn - tussen de Jachtlaan, de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort en de Asselsestraat - en valt onder het stadsdeel Noordwest. Het is een behoorlijk grote wijk die 6.400 inwoners telt, verdeeld over 3.000 huishoudens. De laatste jaren vindt er - met name door aantrekkelijke nieuwbouw in de verschillende buurten van de wijk - een mooie ontwikkeling plaats in Orden.

Alles in de wijk
Wie een basisschool zoekt, heeft het in deze wijk luxe voor elkaar; Orden heeft een ruim en gevarieerd aanbod. Het nieuwgebouwde winkelcentrum Ordenplein bevindt zich op loopafstand vanaf elke plek in de wijk. Ook beschikt Orden over een eigen gezondheidscentrum. Voor een royaal aanbod van winkels en sfeervolle eettentjes hoef je de wijk niet uit. Wie toch ook graag regelmatig het Apeldoornse centrum bezoekt, hoeft nog geen tien minuten te fietsen. Maar je kunt ook buslijn 7 (Orden) pakken naar binnenstad en centraal station.

Groen hart
Het Orderbos is het prachtige, natuurlijke hart van de wijk. Liefhebbers van buitenlucht en groen zullen dit zeker waarderen. Je kunt hier lekker wandelen en fietsen en voor kinderen is het er heerlijk spelen. En ook sportliefhebbers vinden hier genoeg van hun gading. Sportpark Orderbos, aan het eind van de Asselsestraat, is het thuis van meerdere gezellige sportverenigingen, van voetbal tot tennis en van atletiek tot hockey. Voor een leuk uitstapje zijn de Apenheul en Park Berg & Bos vanuit de wijk Orden lopend bereikbaar.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Orden

Huishoudens in Apeldoorn - Orden

Koop/Huur in Apeldoorn - Orden

 • Mannelijke inwoners

  10.630
 • Vrouwelijke inwoners

  11.100
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,0 per huishouden

Wijk: Apeldoorn West

West is een wijk in de plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn van de provincie Gelderland. De wijk West is verdeeld in 7 buurt(en)

 • 21 505 inwoners
 • 10 095 huishoudens
 • 7 buurten
 • 220 straten
 • 1.130 km2 land
 • 3 km2 water
Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie