Apeldoorn - Osseveld

Wonen in de wijk Osseveld in Apeldoorn

Statig en modern wonen kun je in de wijk Osseveld in Apeldoorn. Deze wijk heeft alle voorzieningen in huis; van een groot zwembad en royaal winkelcentrum tot een eigen treinstation. Met het openbaar vervoer en - via de nabijgelegen uitvalswegen - met de auto ben je snel waar je wilt zijn. Ook voor de jeugd is deze wijk een fijne woonplek.

Moderne huizenmix
Osseveld kenmerkt zich als Vinexwijk vooral door een eigentijdse mix van woningen. Je vindt hier met name tussen- en hoekwoningen, twee-onder-eenkappers en vrijstaande huizen.
Hierin wonen merendeels gezinnen met oudere kinderen, die het fijn vinden hier veel leeftijdsgenoten te treffen. In Osseveld is - net als in Woudhuis - bij de opbouw gewerkt vanuit enkele thema’s. Maar hier is dit op een minder letterlijke en nadrukkelijke manier uitgewerkt dan in Woudhuis. Sommige eenrichtingsstraten lijken op fraaie, statige lanen - zoals de Waterlei en de Zonnewende - door de bomen en parkeerplaatsen tússen de straten.

Eigen treinstation
De wijk Osseveld ligt in het noordoosten van Apeldoorn Oost. Deze wijk bestaat uit twee aantrekkelijke buurten: Osseveld-West en Osseveld-Oost. De wijk Osseveld was lange tijd een van de laatste onbebouwde taartpunten van een zich steeds verder uitbreidend Apeldoorn. Hoewel de plannen om dit gebied te bebouwen al teruggaan tot de jaren zestig, is met de feitelijke ontwikkeling pas begin jaren negentig begonnen. Uniek aan deze wijk: aan de rand van Osseveld-Oost ligt station Apeldoorn Osseveld.

Winkelcentra en woonboulevard
Osseveld biedt alles wat je nodig hebt: kinderdagverblijven, basisonderwijs, middelbare scholen en supermarkten bijvoorbeeld. Uitgebreid shoppen kun je hier in het royale en verrassend complete winkelcentrum, dat fijn middenin de wijk ligt. Verder staan dicht in de buurt ook winkelcentrum De Mheen en Het Fort en Woonboulevard Apeldoorn tot je beschikking. Je vindt er gegarandeerd wat je nodig hebt én het zijn fijne locaties voor een gezellige middag uit. In de omgeving tref je meerdere uitvalswegen en via het eigen station ben je met de trein zo in de binnenstad of in bijvoorbeeld Deventer, Almelo en Enschede.

Zwembad voor jong en oud
De bewoners van Osseveld zijn erg betrokken bij hun wijk. Samen organiseren zij hier allerlei leuke en interessante activiteiten, die het voor iedereen nog prettiger maken om in deze wijk te wonen. Sportliefhebbers kunnen hier kiezen uit een geweldig aanbod van sporten en vele gezellige sportverenigingen. Osseveld heeft een eigen zwembad, waar zowel jong als oud veel plezier kan beleven. Wie ook graag vertoeft in de levendige binnenstad van Apeldoorn, kan de auto thuis laten, want het is maar tien minuten fietsen. Een dagje uitgebreid winkelen, lekker eten in een sfeervol restaurantje, een drankje op een zonnig terras of een avondje naar de schouwburg: al dit leuks ligt letterlijk naast de deur.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Osseveld

Huishoudens in Apeldoorn - Osseveld

Koop/Huur in Apeldoorn - Osseveld

 • Mannelijke inwoners

  9.560
 • Vrouwelijke inwoners

  9.605
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,2 per huishouden

Apeldoorn Oost is een wijk in de Nederlandse stad Apeldoorn. Het gebied wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de spoorlijn Apeldoorn - Zutphen in het zuiden, de A50 in het oosten en de Deventerstraat in het noorden. Het wordt doorkruist door de spoorlijn Apeldoorn - Deventer.

Apeldoorn Oost is opgesplitst in 8 buurten: Welgelegen, Osseveld en Woudhuis horen bij stadsdeel Apeldoorn Noordoost.
De buurten Zonnehoeve, De Voorwaarts en Bedrijventerrein Ecofactorij behoren tot het stadsdeel Apeldoorn Zuidoost.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie