Apeldoorn - Woudhuis

Wonen in de wijk Woudhuis in Apeldoorn

In de wijk Woudhuis in Apeldoorn waan je je iedere keer in een andere omgeving; de vijf verschillende buurten binnen deze wijk zijn allemaal op een andere manier ingericht en vormgegeven. Duurzaamheid en milieuvriendelijk wonen staan centraal. En de afwisseling tussen bos en weiland biedt veel ruimte voor recreatie in de buitenlucht.

Modern en milieuvriendelijk
Het kenmerk van deze conceptuele wijk: de moderne architectuur en de verrassende veelzijdigheid aan typen woningen. Toen de wijk werd ontwikkeld, besteedde men ruimschoots aandacht aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit is terug te vinden in de vele milieuvriendelijke materialen die bij de bouw zijn gebruikt. Ook is een overgroot deel van de huizen in deze wijk voorzien van zonnepanelen. Woudhuis bestaat voornamelijk uit een bont gezelschap van koopwoningen en is populair bij jonge gezinnen en mensen die van buitenaf naar Apeldoorn willen verhuizen.

Middenin het groen
De wijk Woudhuis ligt in het oostelijk deel van Apeldoorn - tussen de Laan van Osseveld en de Zutphensestraat (N345) - en telt rond de 6.200 inwoners. Woudhuis is ruim opgezet en biedt 2.410 huishoudens een aangenaam thuis. De wijk dankt haar naam aan het (boeren)erf Woudhuis, dat op de locatie van landhuis Het Spikker lag. Ook vinden we in de naam nog steeds het geheel terug van bos, grasgebied en bouwland dat om de wijk heen ligt.

Gevarieerde vormgeving
In Woudhuis is elke buurt ontworpen rond een geografisch of architecturaal thema. Dit geeft een afwisselend straatbeeld. De klok rond bestaat Woudhuis uit De Lage Landen (in het noorden van de wijk), De Houttuinen (in het oosten), De Hoven (in het zuiden) en De Buurt (in het westen). In het midden, heerlijk centraal gelegen, bevindt zich Het Kasteel. Bedrijven en voorzieningen zijn verspreid door de wijk, voor iedereen goed bereikbaar. De snelweg A50 ligt aan de oostkant en het NS-station bij Woudhuis is Apeldoorn-Osseveld.

Lekker erop uit
Naast de wijk, aan de andere kant van de A50, ligt landgoed Het Woudhuis, dat stamt uit 1700. Op de oostelijke rand van Apeldoorn, prachtig gelegen op de flank van Veluwe en IJsselvallei. Dit uitgestrekte natuurgebied - met gevarieerde flora en fauna en een fraaie afwisseling tussen bos en weiland - biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Vrije tijd, sport, spel en groen komen hier op een mooie manier samen. Het gebied is sinds de aanleg nog helemaal intact en dus historisch-geografisch uniek.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Woudhuis

Huishoudens in Apeldoorn - Woudhuis

Koop/Huur in Apeldoorn - Woudhuis

 • Mannelijke inwoners

  9.560
 • Vrouwelijke inwoners

  9.605
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,2 per huishouden

Apeldoorn Oost is een wijk in de Nederlandse stad Apeldoorn. Het gebied wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de spoorlijn Apeldoorn - Zutphen in het zuiden, de A50 in het oosten en de Deventerstraat in het noorden. Het wordt doorkruist door de spoorlijn Apeldoorn - Deventer.

Apeldoorn Oost is opgesplitst in 8 buurten: Welgelegen, Osseveld en Woudhuis horen bij stadsdeel Apeldoorn Noordoost.
De buurten Zonnehoeve, De Voorwaarts en Bedrijventerrein Ecofactorij behoren tot het stadsdeel Apeldoorn Zuidoost.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie