Apeldoorn - Zevenhuizen Anklaar

Wonen in de wijk Zevenhuizen-Anklaar in Apeldoorn

In de groene wijk Zevenhuizen-Anklaar in Apeldoorn is het modern wonen, met de sfeer en uitstraling van de zestiger jaren. Je treft hier diverse scholen en winkelcentra en door de goede ligging zit je zo op de snelweg.

Authentieke huizen en hofjes
De wijk Zevenhuizen-Anklaar werd grotendeels gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De straten en huizen ademen nog steeds de sfeer van toen. Veel woningen zijn in de loop der jaren gemoderniseerd, maar vaak met behoud van de authentieke elementen. Hier staan heel verschillende type woningen: appartementen, tussen- en doorzonwoningen, maar ook sfeervolle villa’s en zelfs drive-inwoningen. Ook vind je hier leuke hofjes met veel groen. Qua bewoners is dit een diverse wijk, wat maakt dat je als nieuwkomer snel aansluiting vindt.

Saamhorige buurt
Zevenhuizen-Anklaar maakt deel uit van Apeldoorn-Noordoost en ligt ten oosten van het Apeldoorns Kanaal. De wijk beslaat het gebied tussen dit kanaal, de Deventerstraat en de Anklaarseweg. Aan de noordoostkant ligt de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Zevenhuizen-Anklaar bestaat uit de buurten: (Oud-)Zevenhuizen, Sluisoord, De Mheen, Anklaar, Sprenkelaar, Gentiaan en Sleutelbloem. Het is een grote wijk: Zevenhuizen telt ruim 17.000 inwoners.

Dichtbij uitvalswegen
De diverse scholen, winkelcentrum de Mheen en het compleet vernieuwde winkelcentrum Anklaar zijn prima lopend te bereiken. In de winkelcentra ontdek je een gevarieerd aanbod, met landelijke ketens, grote supermarkten, kleine winkeltjes én sfeervolle horecazaken. Bijzonder: in de grote garage onder winkelcentrum Anklaar zijn ook speciale parkeerplaatsen aangelegd voor minder validen en bezoekers met kleine kinderen. De binnenstad van Apeldoorn en het Centraal Station liggen op maar tien minuten fietsen. Omdat Zevenhuizen-Anklaar erg gunstig ligt ten opzichte van de N344, heb je hier een snelle verbinding naar de A1 en A50.

Vruchtbare bodem
In de wijk zijn veel groenvoorzieningen, waar kinderen lekker kunnen spelen en waar het voor iedereen goed toeven is. Voor een gezellige middag liggen kinderboerderij Laag Buurlo en zwembad De Sprenkelaar naast de deur. En de Veluwe ligt op een steenworp afstand. Wie graag wekelijks een bezoekje brengt aan de markt, kan in Zevenhuizen-Anklaar zijn hart ophalen. Elke donderdag is hier op het plein een gezellige en heel complete markt. Fervente moestuiniers hebben geluk: doordat de wijk op de plek ligt van een oude rivierloop, is de grond enorm vruchtbaar.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Zevenhuizen Anklaar

Huishoudens in Apeldoorn - Zevenhuizen Anklaar

Koop/Huur in Apeldoorn - Zevenhuizen Anklaar

 • Mannelijke inwoners

  12.000
 • Vrouwelijke inwoners

  12.415
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,1 per huishouden

Apeldoorn Noord Oost

De wijk Apeldoorn Noordoost en drie buurten van de wijk Apeldoorn Oost vormen samen het stadsdeel Apeldoorn Noordoost. Het stadsdeel heeft ruim 40.000 inwoners en is daarmee qua inwoners het grootste stadsdeel van Apeldoorn.

De wijk Apeldoorn Noordoost bestaat uit Zevenhuizen, Zuidbroek en Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord. Deze buurten vallen onder wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek. De buurt Zuidbroek is nog volop in ontwikkeling. Het bedrijvenpark heeft onder meer een grote autoboulevard.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie