Apeldoorn Zuid Vogelkwartier

Wonen in de wijk Vogelkwartier in Apeldoorn

Wie graag woont in een even karakteristiek als groen tuindorp, vindt in de wijk Vogelkwartier in Apeldoorn de ideale bestemming. Het historische straatbeeld in combinatie met alle voorzieningen die je wenst in de huidige moderne tijd, maken dat het hier sfeervol en compleet wonen is. Natuur vind je hier volop, om én in de wijk.

Tuindorpkarakter
Het karakter van het Vogelkwartier - ook wel ‘de Vogelbuurt’ genoemd - is te typeren als authentieke arbeidersbuurt. De klassieke arbeiderswoningen zijn ontworpen en gebouwd met de inzichten uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Ze wekken de indruk dat de tijd in deze groenrijke buurt heeft stilgestaan. Deze wijk heeft haar oorspronkelijke uitstraling en haar tuindorpkarakter door de jaren heen weten te behouden en dat is - in de huidige tijd van vernieuwing - uniek.

Terug in de tijd
Het Vogelkwartier is de oudste wijk in Apeldoorn Zuid. De wijk dateert van voor de Tweede Wereldoorlog en het mooie is: dat is door de hele buurt heen nog altijd goed te zien. De typische opzet en indeling, het straatbeeld, de huizen; alles mocht hier sinds halverwege de vorige eeuw gelukkig intact blijven. Het Vogelkwartier is een wijk van gemiddeld formaat en er wonen een kleine 5.000 inwoners, verdeeld over zo’n 2.500 huishoudens.

Mediterraans shoppen
Voor de dagelijkse boodschappen of een gezellig middagje shoppen staat hier winkelcentrum Hart van Zuid tot je beschikking. Ook vind je hier een royale supermarkt én de grootste Turkse supermarkt van Nederland, met de heerlijkste lekkernijen. Buslijnen 18 en 19 brengen je de wijk rond en naar de binnenstad. Wie zich liever te voet of op de fiets verplaatst, komt hier snel via de Koning Stadhouderlaan of langs het Apeldoorns Kanaal. En voor een dagje Arnhem pak je buslijn 43 of 91.

Festiviteiten in het park
Het vele groen in de wijk biedt jong en oud alle ruimte om lekker te ontspannen, recreëren of sporten. Verder heb je hier het Zuiderpark - een van grootste parken van Apeldoorn - naast de deur. Het is een gezellige ontmoetingsplek, waar vele festiviteiten plaatsvinden, zoals viswedstrijden, een circus en het festival Bra-pop. Jongeren kunnen zich hier uitleven op de lekker grote en gevarieerde skatebaan. Ook vind je hier de zogeheten Transition Town. Dit is een kleinschalige, openbare moestuin, waar men op een milieuvriendelijke manier allerlei soorten groente en fruit verbouwd.

Apeldoorn Zuid

Apeldoorn Zuid is een wijk in de Nederlandse stad Apeldoorn die bekendstaat als arbeiderswijk. Met ruim 18.000 inwoners is het een van de grotere wijken van de stad. Apeldoorn Zuid heeft wijknummer 4 en vormt samen met Ugchelen en enkele andere buurten het stadsdeel Apeldoorn Zuidwest.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn Zuid Vogelkwartier

Huishoudens in Apeldoorn Zuid Vogelkwartier

Koop/Huur in Apeldoorn Zuid Vogelkwartier

 • Mannelijke inwoners

  9.385
 • Vrouwelijke inwoners

  9.185
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,0 per huishouden

Weten wat jouw huis waard is?

Wil je een gratis waardeindicatie ontvangen van jouw huis?

Opvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie