Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Verkocht onder voorbehoud 7316 DC, Apeldoorn

Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn

€ 895.000 k.k.

Omschrijving

Op werkelijk een unieke locatie in villawijk "De Parken" (rijksbeschermd stads- en dorpsgezicht) ligt deze vrijstaande villa. De villa is gebouwd in de charmante Engelse landhuisstijlstijl en is een rijksmonument. Achter het huis staat een zeer royale vrijstaande...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 148 m²
Aantal slaapkamers 3 slaapkamers
Aantal kamers 4 kamers
Perceel 1860 m²
Meer kenmerken

Vragen over deze woning?

Rodenburg Makelaars Apeldoorn
Rodenburg Makelaars Apeldoorn

Download de Brochure

Download Dynamis brochure

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 895.000 k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning villa
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 1922
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak samengesteld dak
Materiaal van dak
 • riet
Locatie
Adres Frisolaan 22
Plaats Apeldoorn
Land NL
Ligging
 • aan park
 • aan rustige weg
 • vrij uitzicht
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 148 m²
Overige inpandige ruimte 10 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 3 m²
Inhoud 656 m³
Perceeloppervlakte 1860 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 4
Aantal kamers 4 (3 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 4 woonlagen
Voorzieningen
 • tv kabel
 • rookkanaal
Buitenruimte
Tuin
 • tuin rondom
Hoofdtuin tuin rondom
Parkeergelegenheid
Garage
 • vrijstaand steen
Aantal garages 1
Garage capaciteit 1
Faciliteiten
 • voorzien van elektra
Onderhoud
Onderhoud binnen matig
Onderhoud buiten matig
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Uitgebreide omschrijving

Op werkelijk een unieke locatie in villawijk "De Parken" (rijksbeschermd stads- en dorpsgezicht) ligt deze vrijstaande villa. De villa is gebouwd in de charmante Engelse landhuisstijlstijl en is een rijksmonument. Achter het huis staat een zeer royale vrijstaande garage van ruim 43 m² met bergzolder. Het geheel is gelegen op een perceel van maar liefst 1860 m² dat omzoomd wordt door een bosrijk perceel van 3345 m² als begin van het Prinsenpark.

Dit Rijksmonument is gebouwd in 1922 en dient gemoderniseerd worden. Een rijksmonument levert hiervoor diverse fiscale voordelen op bij onderhoud en renovatie.

De villa is gebouwd op grond die in oorsprong deel uitmaakte van het landgoed 'De Vlijt' (later Marialust). In oorsprong liep de weg direct voor het huis langs en bevond zich aan de overzijde van de weg een drinkplaats, waarin het water bleef staan dankzij een leemlaag in de grond. Deze 'leemkuil' is in 1909 gedempt, waarna op initiatief van mevr. douairière Van Haersma de With, destijds bewoonster van het landhuis Marialust, het Prinsenpark is aangelegd. Aan de achterzijde wordt het terrein begrensd door de voormalige markegrens van koning Willem III, nog herkenbaar aan de daar aanwezige rij bomen: de huidige Laan van Kerschoten.

De villa is gebouwd in opdracht van mevr. M.J. Broekhuis-Visser, echtgenote van W.H. Broekhuis, een planter afkomstig uit Sumatra, die op dat moment in Rotterdam verbleef. De ontwerper was architect J.A. Heuvelink sr. (1879-1949) en de aannemer was de uit Rotterdam afkomstige aannemer H.R. Jonker van de firma Jonker-Broekhuyzen. De villa vertoont invloeden van de Engelse Landhuisstijl en de Cottage architectuur.

In 1958 is de garage bij het huis vergroot naar ontwerp van ir H. Berkhoff b.i. uit Apeldoorn.

Omschrijving
Het in kruisverband gemetselde bakstenen pand is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt anderhalve bouwlaag onder een met riet gedekt wolfdak. De gevels zijn gepleisterd op de in schoon metselwerk uitgevoerde plint en de rollagen boven de vensters na. Ter hoogte van de verdiepingsvloer hebben de gevels een cordonlijst.

De symmetrisch ingedeelde VOORGEVEL heeft twee hoogopgaande driezijdige erkers van twee bouwlagen met vijfzijdige rieten steekkap. Op de begane grond bevat het voorvlak een 12-ruits stolpvenster met gedeeld bovenlicht met 2-ruits ramen. De schuine zijvlakken hebben 6-ruits draairamen met 2-ruits bovenlichten. Op de verdieping heeft het voorvlak een 12-ruits stolpvenster, de schuine zijvlakken een 6-ruits draairaam. Tussen de erkers heeft het dakvlak een flauw getoogde dakkapel.

De LINKER ZIJGEVEL bevat een vijfzijdige uitbouw met rieten schilddak. Deze heeft grote ramen en openslaande tuindeuren, waarboven zich in het pleisterwerk uitgespaarde bakstenen rollagen bevinden. Links van deze 'erker' twee 4-ruits ramen met daarboven, op een vlak gedeelte, een dakterras.

De ACHTERGEVEL heeft een hoog opgaande middenrisaliet van twee bouwlagen met een driezijdige rieten steekkap, waarboven zich een dakkapel als in de voorgevel bevindt. In het risaliet bevinden zich op de verdieping twee smalle 6-ruits ramen, op de begane grond toiletramen. Rechts een 8-ruits stolpvenster met 4-ruits bovenlicht, links een 6-ruits venster met 2-ruits bovenlicht. Uiterst rechts bevat de gevel een achteringang met links daarvan een kelderlicht. De deur van de ingang heeft een zorgvuldig gesneden middenstijl en een afsluitende rollaag boven de deuropening. Boven deze deur bevindt zich het dakterras.

De RECHTER ZIJGEVEL bevat een aan twee zijden open ingangsportiek met een getrapte stenen afsluiting aan de bovenzijde. De portiek bevat een toegangsdeur met een trapeziumvormig 6-ruits raam en 3-ruits bovenlicht en twee 6-ruits zijlichten met twee 2-ruits bovenlicht. In de portiek bevindt zich een eenvoudige oorspronkelijke brievenbus en oorspronkelijk tegelwerk op de vloer. Links van de portiek bevindt zich een 6-ruits stolpvenster met elk een gedeeld bovenlicht met 2-ruits ramen. Het kalf van dit raam is geprofileerd. De verdieping bevat twee 12-ruits stolpvensters.

Het INTERIEUR bevat onder meer schuifdeuren bezet met glas-in-lood en stucplafonds met ornamenten in de Art Nouveaustijl.

De villa is gelegen in een ruime tuin met oorspronkelijke aanleg. Links bevindt zich een ronde vijver met fontein Rechts staat in de tuin en in stijl gebouwde garage.

Indeling
Begane grond: entree, prachtige hal met originele granito vloer, toilet en toegang tot de provisiekelder. Dichte keuken en doorloop naar de bijkeuken. Sfeervolle woonkamer en suite met originele stucwerk ornamentenplafonds, zowel een schouw in de voor- als achterkamer en een tweetal prachtige erkers van waaruit schitterend zicht over de tuin en het Prinsenpark.

1e Verdieping: overloop, 3 slaapkamers, allen met vaste kasten en 1 met toegang tot het balkon. Eenvoudige badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.

2e Verdieping: vliering, welke bereikbaar is vanaf de badkamer.

De unieke vrije ligging en toch in de directe omgeving van een woonwijk met al haar faciliteiten, het schitterende vrije zicht over het Park en de charmante bouwstijl maakt van deze villa een werkelijk uniek object!

Koopsom vanaf € 895.000,- k.k.

Alle media

Plattegronden

Alle afbeeldingen

Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn
Frisolaan 22, 7316 DC, Apeldoorn

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  6.060
 • Vrouwelijke inwoners

  6.490
 • Inwoners Apeldoorn

  79.491
 • Inwoners Apeldoorn

  80.556
 • Auto('s)

  1,1 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 236.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

Brochure Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie