Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 regio Zwolle

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 regio Zwolle

Geschreven door Oscar van Schaverbeke op 19 oktober 2017

De woningmarkt in Zwolle is nog steeds overspannen. Populaire wijken als Wipstrik en Assendorp, spannen de kroon. Er wordt ruim boven de vraagprijs betaald. Kopers laten zich gek maken door de markt en betalen naar onze mening te veel voor een woning. Het effect lijkt voor verkopers gunstig, maar verkopers worden vaak ook kopers en ervaren dan het negatieve van deze markt. Immers zij moeten nu meedoen aan hetgeen bij hen is gebeurt.

Start de verkoop niet met een open huis. Makelaars vinden dit de gemakkelijke weg. Laat kopers in ieder geval rustig kijken en maak gewoon afspraken, zodat er ook vragen kunnen worden gesteld zonder dat derden meeluisteren.

Wel dient te worden opgemerkt dat het woningaanbod nog steeds behoorlijk achterblijft bij de vraag. Vaak ook omdat de provincies een maximum hebben gesteld aan het aantal woningen dat per jaar mag worden gebouwd. Een slechte regel in de huidige markt waar juist veel vraag is. Het blijkt dus ook dat de politiek medeverantwoordelijk is voor hoge prijzen in de woningmarkt want krapte stuwt de prijzen (te) snel omhoog.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie