Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 regio Zwolle

Geschreven door Oscar van Schaverbeke op 19 oktober 2017

De woningmarkt in Zwolle is nog steeds overspannen. Populaire wijken als Wipstrik en Assendorp, spannen de kroon. Er wordt ruim boven de vraagprijs betaald. Kopers laten zich gek maken door de markt en betalen naar onze mening te veel voor een woning. Het effect lijkt voor verkopers gunstig, maar verkopers worden vaak ook kopers en ervaren dan het negatieve van deze markt. Immers zij moeten nu meedoen aan hetgeen bij hen is gebeurt.

Start de verkoop niet met een open huis. Makelaars vinden dit de gemakkelijke weg. Laat kopers in ieder geval rustig kijken en maak gewoon afspraken, zodat er ook vragen kunnen worden gesteld zonder dat derden meeluisteren.

Wel dient te worden opgemerkt dat het woningaanbod nog steeds behoorlijk achterblijft bij de vraag. Vaak ook omdat de provincies een maximum hebben gesteld aan het aantal woningen dat per jaar mag worden gebouwd. Een slechte regel in de huidige markt waar juist veel vraag is. Het blijkt dus ook dat de politiek medeverantwoordelijk is voor hoge prijzen in de woningmarkt want krapte stuwt de prijzen (te) snel omhoog.

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 regio Zwolle
Oscar van Schaverbeke
Neem contact op met Oscar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Volgend jaar kunnen huishoudens die een energiezuinige woning aanschaffen, extra hypotheekruimte krijgen. Dat is goed nieuws voor energiezuinige woningbezitters, zij profiteren van...
Uniek wonen in de Zuiderkerk

Uniek wonen in de Zuiderkerk

In Apeldoorn, een woonplaats met een veelzijdig aanbod woningen, herbergt een bijzondere parel die momenteel te koop staat! We spraken met de huidige bewoners van deze bijzondere...
Bekijk overzicht