Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 (regio Zwolle)

Geschreven door Oscar van Schaverbeke op 20 juli 2017

Zwolle een overspannen woningmarkt? Antwoord is JA. Door de beperktheid in aanbod zowel op de bestaande als nieuwbouwmarkt, stijgen de prijzen te snel. Ook Zwolle heeft te maken met veel koopsommen die (ver) boven de vraagprijs liggen. Als makelaar kun je daar niets aan doen. Immers de vraagprijzen zijn reëel maar er wordt te hoog geboden. Bedragen tot € 40.000,- boven de vraagprijs is er geboden. Geen gezonde situatie maar wel de realiteit.

Door het achter blijven van nieuwbouw is dit mede ontstaan, maar ook de lage rente is hiervan de oorzaak. Niet dat deze moet stijgen, maar macro economisch zou dit eigenlijk wel moeten.

Gelukkig komen er nog diverse grote nieuwbouw projecten op de markt in 2017 met in totaal toch een 300 woningen/appartementen. Wellicht dat hierdoor enige rust op de woningmarkt komt. Want een gezonde woningmarkt is goed. Een te gezonde woningmarkt niet.

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 (regio Zwolle)
Oscar van Schaverbeke
Neem contact op met Oscar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Volgend jaar kunnen huishoudens die een energiezuinige woning aanschaffen, extra hypotheekruimte krijgen. Dat is goed nieuws voor energiezuinige woningbezitters, zij profiteren van...
Uniek wonen in de Zuiderkerk

Uniek wonen in de Zuiderkerk

In Apeldoorn, een woonplaats met een veelzijdig aanbod woningen, herbergt een bijzondere parel die momenteel te koop staat! We spraken met de huidige bewoners van deze bijzondere...
Bekijk overzicht