De trek van het Westen naar het Oosten

Geschreven door Ronald Visser op 15 maart 2021

Na maanden thuiswerken zijn we de ruimte binnen en buiten ons huis anders gaan waarderen. Thuiswerkers willen graag een groter en ander soort huis. Maar die zijn schaars en duur in de Randstad. In het Oosten zien we bij Rodenburg Makelaars meer interesse van woningzoekers uit het Westen.

Toen de coronacrisis vorig jaar begon hadden we wij als makelaars in eerste instantie wel wat zorgen over de negatieve invloed die dit zou kunnen hebben op de huizenmarkt. Maar die zorg is na een jaar compleet weg, sterker nog de vraag is groter dan ooit te voren.

De twee lockdowns, thuis werken als nieuwe standaard, historisch lage rente en het gemis aan rust en ruimte zijn allemaal factoren die ervoor hebben gezorgd dat de vraag van woningzoekers uit het Westen van ons land naar woningen in het Oosten enorm is toegenomen.

De trek uit de stad was bij jonge gezinnen al veel langer gaande, maar na de coronacrisis is dit wel in een stroomversnelling gekomen. Veel thuiswerkers stellen nu andere eisen aan hun woning. En die vinden ze steeds vaker buiten de Randstad. Wie niet meer elke dag naar kantoor hoeft, wil best voor een paar dagen wat langer reizen naar zijn werk. Voorheen was Amersfoort de grens vanuit de Randstad, maar die is nu aan het verschuiven. Verder weg staan mooie huizen voor minder geld. Daar heb je nu eenmaal meer huis voor dezelfde euro’s.

Mensen die twijfelden of ze naar een mooie groene en bosrijke omgeving willen verhuizen, krijgen door corona en thuiswerken nu dus een duwtje in de rug. Je ziet dat door corona mensen de ruimte binnen en buiten heel anders gaan waarderen. De ruimte in je woning en de aanwezigheid van een tuin worden namelijk nóg belangrijker als je er ook gaat werken. Sinds corona is er meer vraag naar woningen met een extra werkkamer, een balkon of tuin. In de Randstad zijn ruime woningen met een mooie grote tuin nou eenmaal erg schaars. En bovendien voor de meesten onbetaalbaar. De verhuiscijfers van het CBS laten zien dat de grote steden krimpen en het 'platteland' instroom kent.

Als Rodenburg Makelaars in Apeldoorn merken wij de toenemende mate van belangstelling vanuit alle windstreken voor dit deel van Gelderland. Apeldoorn is aantrekkelijk vanwege het vele groen (met o.a. De Kroondomeinen en de Hoge Veluwe) hoog aantal faciliteiten, goede verbinding met openbaar vervoer, kruising van de snelwegen A1/A50 en de ruimere woningen op een goed perceel.

Regelmatig hebben wij objecten die geheel aan deze eisen voldoen in de verkoop. Maar deze Rietveldwoning aan de Montanalaan 8 in Apeldoorn lichten wij er graag uit, want dit is één van de weinige gaaf gebleven Rietveldhuizen in Nederland. Gesitueerd op een ruim perceel met een prachtige ligging nabij het centrum van Apeldoorn en de natuur. Dit gemeentelijk monument is in alle rust gelegen aan één van de mooiste lanen in de wijk Berg & bos. Deze unieke Rietveldwoning staat als vertrouwelijk object bij ons te koop.

Advies en meer info over wonen in het Oosten
Advies nodig voor aan- of verkoop van woningen in de omgeving van Apeldoorn? Neem contact op met Rodenburg Makelaars in Apeldoorn, tel. 055 5 268 268 of mail naar apeldoorn@rodenburg.nl. Of zoek je juist iets in het Noorden of Zuiden van land, neem dan vrijblijvend contact op met een Dynamis makelaar in jouw buurt.

Ronald Visser
Neem contact op met Ronald

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De exploderende woningmarkt  en mogelijke oplossingen

De exploderende woningmarkt en mogelijke oplossingen

Beste lezers, Als je de afgelopen tijd het nieuws hebt gevolgd of zelfs maar een gesprek hebt gevoerd over vastgoed, dan is de kans groot dat je bent gestuit op verhalen...
De transformatie van De Brinkhof

De transformatie van De Brinkhof

De Brinkhof Het is een heel bijzonder pand, een prominent pand, een van de grootste...
Bekijk overzicht