Jouw woning wel óf niet op Funda?

Geschreven door Caspar Branderhorst RM/RT op 26 mei 2021

‘Wilt u dit huis verkopen? Dan hebben wij interesse!’, wellicht heb je al eens zo’n briefje in je brievenbus gehad. En als je overweegt om te gaan verhuizen klinkt dit als een interessante uitgangspositie. Iemand die actief op zoek is biedt vast een prima prijs! Maar doe je hier eigenlijk wel goed aan? Caspar Branderhorst, makelaar en mede-eigenaar Snelder Zijlstra Makelaars, geeft zijn mening over dit fenomeen.

Onderhandse verkoop verstandig in overspannen woningmarkt

In de huidige markt zie en hoor je het veel. Woningen die onderhands verkocht worden. De krapte op de woningmarkt maakt dat mensen op creatieve wijze op zoek gaan naar een huis. Je wordt nog net niet op het schoolplein aan het jasje getrokken met de vraag of je wellicht je huis wilt verkopen.

Maar doe je er eigenlijk wel goed aan om je huis aan de eerste beste geïnteresseerde te verkopen? Er valt zeker wat voor te zeggen, maar één ding is zeker: verkoop je jouw huis via een makelaar, dan vergroot je het publiek dat jouw woning onder ogen krijgt. En dat leidt - in de meeste gevallen - tot een betere verkoopprijs. Daarom adviseer ik vaak een openbare actieve verkoop, waarbij we natuurlijk ook die onderhandse geïnteresseerde(n) betrekken.

Verkoopstrategieën

Zoals gezegd is in de huidige woningmarkt een openbare verkoop een interessante strategie. Maar er zijn ook andere opties. In een notendop:

  1. Openbare actieve verkoop – De makelaar doet een uitgebreide waardebepaling en adviseert op basis hiervan een optimale vraagprijs. De woning wordt vervolgens gepresenteerd op diverse kanalen, waaronder funda. Afhankelijk van de verkoopverwachting kan er voor reguliere verkoop of een verkoop bij inschrijving worden gekozen.
  2. Stille vertrouwelijke verkoop - Wél te koop, maar geen Funda of andere openbare publicaties. Jouw woning wordt bij de zoekers en collega makelaars onder de aandacht gebracht. Pas wanneer zij – of wij – een geschikte kandidaat hebben gevonden, wordt er een bezichtiging ingepland.
  3. Voor de markt uit verkopen– Tot slot kun je ervoor kiezen om je woning onderhands te verkopen. Sommige mensen ervaren het verkoopproces van hun huis als stressvol, voor hen kan dit een prima optie zijn.

Wil jij, om wat voor reden dan ook, graag voor de markt uit verkopen, en kies je daarmee dus voor een onderhandse verkoop? Ook dan kan een (verkoop)makelaar iets voor jou betekenen! Allereerst kan hij jou vertellen of jij daadwerkelijk een goed bod hebt ontvangen, of dat er wellicht meer te halen valt. Ook kan hij contact leggen met de geïnteresseerde, wellicht is hij/zij bereid meer te betalen voor jouw huis omdat hij spekkoper is. Daarnaast kan een makelaar, tegen een kleine vergoeding, de koopakte voor jou organiseren. Kortom, laat je altijd goed informeren door een makelaar voordat jij je huis aan de eerste de beste bieder ‘weggeeft’.

Meer info?

Ben jij op zoek naar meer informatie over het verkopen van een woning in Enschede of omgeving? Neem dan contact op met Snelder Zijlstra Makelaars Enschede of mail naar enschede@snelderzijlstra.nl. Zoek jij juist een makelaar in een ander deel van het land? Neem dan vrijblijvend contact op met een Dynamis makelaar in jouw buurt.

Dynamis

Snelder Zijlstra is partner in Dynamis. Dynamis is een groep van vastgoedprofessionals verspreid over 13 partners met 50 vestigingen in heel Nederland.

Dynamis Research onderzoekt de Nederlandse vastgoedmarkt en legt de bevindingen vast in de Sprekende Cijfers rapportages.

Jouw woning wel óf niet op Funda?
Caspar Branderhorst RM/RT
Neem contact op met Caspar