Rodenburg Makelaars: Prijsstijgingen zwakken af op woningmarkt Zwolle en Apeldoorn

Rodenburg Makelaars: Prijsstijgingen zwakken af op woningmarkt Zwolle en Apeldoorn

Geschreven door Alexander Dekker op 20 september 2019

De sterkste stijging van de woningprijzen lijkt in Zwolle en Apeldoorn voorbij te zijn. De prijstoename lag in het afgelopen kwartaal onder het niveau van de voorgaande jaren. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis).

Woningprijzen blijven gematigd stijgen

In het derde kwartaal van 2019 betalen woningkopers in Apeldoorn gemiddeld 5% meer dan een jaar geleden. Deze prijsstijging is ruim lager dan in 2017 en 2018, toen de woningprijzen nog met gemiddeld 10% toenamen op jaarbasis. Ook in Zwolle is deze afzwakking zichtbaar. Het contrast tussen het prijsniveau van de gemeente Zwolle en de prijzen in de omliggende gemeenten is inmiddels dermate groot, dat de prijzen in Zwolle naar verwachting gematigd blijven groeien in de komende kwartalen.

Een derde minder woningen verkocht in Zwolle

Het aantal woningverkopen in Zwolle is terug op het niveau van begin 2015. Deze terugval van de verkoopcijfers is een gevolg van het gebrek aan aanbod. Doordat woningzoekers te weinig keuzemogelijk hebben, kunnen ze niet tot aankoop over gaan. Ook in Apeldoorn en Deventer zijn duidelijk de effecten van het aanbodtekort zichtbaar.

Download de rapportage

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie