Wat hebben Funda en Tinder gemeen?

Geschreven door Redactie Rodenburg op 20 september 2019

Looks do matter! We beoordelen mensen binnen enkele seconden op basis van hun uiterlijk. Op Tinder en andere dating-apps plaatsen we foto’s waar we zo mooi mogelijk voor de dag komen. Want we weten inmiddels, wanneer de foto niet goed is, dan is het swipen naar de volgende. Zo gaat het ook op funda.nl.

Funda is eigenlijk een soort Tinder, maar dan voor huizen. Mogelijke kopers checken eerst de foto’s. Spreken de foto’s niet aan? Dan klikken kopers verder naar het volgende huis. U heeft maar 1 kans op die eerste indruk. Daarom is het zo belangrijk dat makelaars uitstekende foto’s gebruiken om het huis van de klant op te laten vallen. Nu meer dan ooit.

Verleid de kijker met uw foto

Het zoeken naar een huis begint bijna altijd online met het ‘gluren’ op funda. Veel Nederlanders vinden het heerlijk om online rond te kijken. Vaak hebben ze nog niet eens de intentie om ook echt een huis te kopen, maar als ze dan de foto zien van dat ene huis op funda. Uw huis. Komen ze dan toch stiekem in de verleiding om hun huidige huis in te wisselen?

Foto’s maken de werkelijkheid

Al is een te verkopen object nog zo prachtig in het ‘echt’, wanneer dat niet te zien is op de foto, klikt de consument direct door naar de volgende. Foto’s zijn een doorslaggevende factor in hoe snel een object wordt verkocht. Zelfs in een krappe markt als deze, helpen goede foto’s om meer geïnteresseerden binnen te krijgen en daarmee dus biedingen. Maar het gaat om meer.

Help uw aankoop-collega’s

Aankoopmakelaars, een soort matchmakers voor kopers, hebben de foto’s nodig om hun koper te overtuigen dat dit pand wellicht de ware is. Zeker als de klant niet zelf direct op bezoek kan komen, bijvoorbeeld een expat of buitenlandse investeerder.

Referentieobjecten

Het plaatsen van een foto helpt ook de taxateurs. Bij taxeren zijn foto’s nodig voor het referentieobject. Die worden uit Tiara gehaald. Maar alleen als de verkopende makelaar het object met foto’s heeft afgemeld. Zo niet, dan moet de taxateur dat zelf doen. Dat is zonde als de foto’s al eens zijn gemaakt.

Image herkenning

De foto’s gebruikt brainbay, onze data-dochter, om hun ‘artifical inteligence’ tool te trainen. Hoe meer foto’s, des te meer het algoritme leert. De tool kan misschien in de toekomst de waarde sneller helpen bepalen van een keuken of automatisch zaken voor u gaan invullen op basis van de gemaakte foto’s. Dit bespaart u tijd!

Na verkoop foto’s niet op funda?

Verkochte objecten kunnen op funda tot een jaar na dato staan. Niet alle kopers vinden dit fijn. Daarom zien we dat sommige makelaar alvorens af te melden de meeste foto’s verwijderen. Dat is jammer, want het is niet nodig. In de fundadesk kunt u namelijk aangeven dat er geen foto’ meer vertoond mogen worden na de verkoop. Zo kunt u het object gewoon in 1 keer afmelden met foto’s in Tiara, zonder dat ze op funda blijven staan. Dit scheelt u gedoe en helpt ons allemaal.

Wat zijn de belangrijkste foto’s?

Nog een laatste foto-tip. De belangrijkste foto is de ‘headshot’. De foto die in het overzicht staat met de andere huizen. Laat het object hier van de beste kant zien. Gaat het om de buitenkant of toch de binnenkant? Is de tuin, de mooie omgeving of de binnenkant uw unique selling point?

Is er een match? Dan is het tijd voor de eerste ‘date’ zodat potentiële koper en huis elkaar echt leren kennen. Succes! En vergeet niet, looks do matter, plaats dus die mooie foto.

Bron: NVM

Wat hebben Funda en Tinder gemeen?
Redactie Rodenburg
Neem contact op met Redactie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Volgend jaar kunnen huishoudens die een energiezuinige woning aanschaffen, extra hypotheekruimte krijgen. Dat is goed nieuws voor energiezuinige woningbezitters, zij profiteren van...
Uniek wonen in de Zuiderkerk

Uniek wonen in de Zuiderkerk

In Apeldoorn, een woonplaats met een veelzijdig aanbod woningen, herbergt een bijzondere parel die momenteel te koop staat! We spraken met de huidige bewoners van deze bijzondere...
Bekijk overzicht