Woningmarkt in de Tweede Kamer

Vandaag vindt in de Tweede Kamer de behandeling plaats van de begroting Binnenlandse Zaken, onderdeel wonen.

Tijdens dit debat kruisen de woonwoordvoerders de politieke degens over tal van onderwerpen die voor ons van groot belang zijn. Daarbij kun je denken aan zeer uiteenlopende onderwerpen als de stikstofcrises, het grote woningentekort, de positie van de starter en woningbouwimpuls.

NVM heeft in aanloop naar dit debat met enkele Kamerleden gesproken, waaronder dhr Ronnes (CDA), dhr Koerhuis (VVD) en mevrouw Van Eijs (D66). Ook hebben we de Kamerleden eerder onze kwartaalcijfers van de woningmarkt gestuurd.

NVM streeft naar een woningmarkt die meer in beweging is. Stikstof en PFAS hebben een rem op de vergunningen gezet, en daarnaast zien we dat de vraag naar woningen nog altijd groter is dan het aanbod. Beweging op de woningmarkt zorgt ook voor meer verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Tot slot hebben we de Kamerleden onze oplossingsrichting gestuurd, namelijk de vastgoed regisseur.

Bron: NVM

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Actueel: Hypotheeknormen worden verruimd per 2024

Volgend jaar kunnen huishoudens die een energiezuinige woning aanschaffen, extra hypotheekruimte krijgen. Dat is goed nieuws voor energiezuinige woningbezitters, zij profiteren van...
Uniek wonen in de Zuiderkerk

Uniek wonen in de Zuiderkerk

In Apeldoorn, een woonplaats met een veelzijdig aanbod woningen, herbergt een bijzondere parel die momenteel te koop staat! We spraken met de huidige bewoners van deze bijzondere...
Bekijk overzicht