Apeldoorn Centrum

Wonen in het centrum van Apeldoorn

Midden tussen alle voorzieningen, uitgebreid shoppen, genieten op het terras, snel een daghap pakken, ’s avonds naar het theater en als je wilt vlug richting de omliggende steden. Dat is wonen in het centrum van Apeldoorn. De combinatie van de levendigheid in de stad en de rust in het Amaliapark, is voor velen aantrekkelijk.

Gevarieerde uitstraling
De langgerekte, historische dorpsstructuur van de Hoofdstraat met haar zijstraten vormt de basis van het gezellige centrum van Apeldoorn. Je vindt hier alles wat je nodig hebt of wenst, maar kans op verdwalen is er niet. De Apeldoornse binnenstad is lekker compact en biedt een mix van oude en nieuwe winkelpanden, horecazaken en woningen. Het centrum is heel toegankelijk van opzet en de uitvalswegen A1 en A50 zijn goed en snel bereikbaar.

Centraal wonen
Het centrum is tevens een stadsdeel van Apeldoorn. Hierbij hoort het hele gebied tussen het Apeldoorns Kanaal, de spoorlijn Amersfoort-Deventer, de Wilhelmina Druckerstraat, de Vosselmanstraat, de Kerklaan en de Deventerstraat. Ook de buurt De Haven hoort erbij, te vinden tussen het kanaal en de Stationsstraat. Wie hier woont, woont natuurlijk heerlijk centraal in Apeldoorn. Maar de Apeldoornse binnenstad heeft op zichzelf ook nog eens een centrumfunctie binnen het regionale netwerk Stedendriehoek.

Overal dichtbij
Midden in de binnenstad ligt het werk- en winkelgebied, tussen het station en het Caterplein en tussen het Apeldoorns Kanaal en het Brinkpark. Bewoners ervaren het centrum als een prettige woonomgeving en vinden het fijn dat ze hier de deur maar uit hoeven te lopen en bij een bushalte of het NS-station zijn. Of bij de vele voorzieningen die de binnenstad rijk is. Al lopend bereik je diverse bedrijven, supermarkten, winkeltjes, kinderdagverblijven, scholen en zorginstanties.

Gezellig én groen
De binnenstad van Apeldoorn is verrassend groen. Het fraaie Amaliapark ligt hier en er zijn verschillende speelplaatsen en culturele instellingen. Ga naar het theater, bezoek een concert, kijk naar cabaret of ontdek interessante galerieën en exposities. De gezelligheid en reuring zijn typische kenmerken van het centrum. Er worden allerlei feesten georganiseerd, zoals de zondagmiddagconcerten in het Oranjepark en het sfeervolle Drakenbootfestival. En vanuit het centrum ben je zo in bosrijk gebied voor een wandeling of fietstocht.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn Centrum

Huishoudens in Apeldoorn Centrum

Koop/Huur in Apeldoorn Centrum

 • Mannelijke inwoners

  3.830
 • Vrouwelijke inwoners

  3.680
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie