Apeldoorn - Kerschoten

Wonen in de wijk Kerschoten in Apeldoorn

De wijk Kerschoten in Apeldoorn is een fantastische bestemming voor wie Scandinavisch wonen hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. De huizen hier zijn heel verschillend, elke plek is goed begaanbaar en er zijn voorzieningen voor jong en oud. De fraaie bossen om deze buurt heen bieden alle ruimte voor rust en ontspanning.

Scandinavische sfeer
De bijzondere wijk Kerschoten heeft een open bebouwing, naar ontwerp van de voormalige stadsarchitect van Amersfoort, David Zuiderhoek. Kenmerkend voor de Scandinavische stadswijken van zijn hand zijn de verkeersluwe buurten, de gezellige mix van laag- en hoogbouw en het feit dat de meeste voorzieningen zich op een en dezelfde plek bevinden. Veel mensen vinden dit prettig; ze hoeven niet de hele wijk door. Ook fraai aan deze wijk: tussen de Mecklenburglaan en de Rendierstraat ligt - verscholen tussen het groen - Landgoed Daendels.

Uniek erfgoed
Kerschoten is een middelgrote wijk in Apeldoorn-Noord, met zo rond de 3.700 inwoners, verdeeld over 2.250 huishoudens. De wijk is in het bijzondere bezit van de eerste hoogbouw van Apeldoorn. De authentieke vormgeving en constructie ervan geven een aparte aanblik. Uniek: ook Kerschoten werd door de architect opgezet naar Scandinavisch model. De wijk is een markant voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur van de periode na de Tweede Wereldoorlog. Terecht dat Kerschoten door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed wordt beschouwd als een stadswijk van nationaal belang.

Thuis voor alle leeftijden
Kerschoten staat bekend als een wijk waar het prettig wonen is en waar de bewoners zich thuis voelen. Dat thuisgevoel komt vooral door de leefomgeving, die is ingericht met het oog op jonge én oudere bewoners. De wijk herbergt verschillende kinderspeelplaatsen en scholen, maar ook een heel compleet winkelcentrum, diverse zorginstanties en Woon- en Zorgcentrum de Veenkamp. Bijzonder is dat men veel in het werk stelt om van Kerschoten een dementievriendelijke wijk te maken. Dit is terug te zien in een goed doordacht stratennetwerk en in het beheer van het openbaar groen. De uitvalswegen zijn altijd dichtbij.

Goed begaanbaar park
Kerschoten is omgeven door openbaar groen en je woont in deze wijk op loopafstand van Paleis het Loo, de Kroondomeinen én het centrum en centraal station van Apeldoorn. Je hebt hier de luxe van meerdere parken en diverse sportverenigingen naast de deur. Wie lekker wil wandelen of fietsen kan zijn hart ophalen in de prachtige bossen nabij Kerschoten. Ook het Koningspark biedt mogelijkheden te over om lekker buiten te zijn en te ontspannen. Extra fijn aan dit park is dat er voorzieningen zijn getroffen om het voor iedereen goed begaanbaar te maken. Het pleintje in het park geeft een mooi zicht op de vijver.

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Kerschoten

Huishoudens in Apeldoorn - Kerschoten

Koop/Huur in Apeldoorn - Kerschoten

 • Mannelijke inwoners

  6.190
 • Vrouwelijke inwoners

  6.445
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,1 per huishouden

Apeldoorn Noord

Apeldoorn Noord is een wijk in de stad Apeldoorn. De wijk wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de binnenstad in het zuiden, en de Soerenseweg, Koning Lodewijklaan en Amersfoortseweg in het zuidwesten. In het westen loopt de wijk over in Kroondomein Het Loo. In het noorden in de weilanden van Wenum-Wiesel en Beemte-Broekland.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie