Apeldoorn - Welgelegen

Wonen in de wijk Welgelegen in Apeldoorn

Voor jonge kinderen is het een heerlijke plek om op te groeien: de wijk Welgelegen in Apeldoorn. Wie houdt van ruim en rustig wonen, zal deze plek zeker willen zien. In de wijk is alles aanwezig en door het goed doordachte stratennetwerk ben je ook overal in mum van tijd. In de buurt vind je prachtige heidevelden en zandverstuivingen.

Fijne plek voor kinderen
Welgelegen is een heel kindvriendelijke wijk en er wonen dan ook relatief veel gezinnen. Her en der vind je fraai aangelegde speelparkjes en speelpleinen, waar jonge kinderen zich lekker kunnen uitleven. De straten zijn ruim van opzet en ogen overzichtelijk. Bewoners van Welgelegen typeren hun wijk als een plek waar het rustig en aangenaam wonen is. Ook de bevolkingsdichtheid hier laat zien dat het om een betrekkelijk rustig deel van Apeldoorn gaat. De wijk bevat voor ieder wat wils: van maisonnettes, portiekflats en tussenwoningen tot tweekappers, geschakelde woningen en vrijstaande huizen.

Dichtbij het centrum
Je vindt de wijk Welgelegen aan de oostkant van het Apeldoorns Kanaal. Lang geleden lag hier het landgoed Welgelegen, waaraan de wijk haar naam dankt. Je bent hier heel dichtbij de gezellige binnenstad van Apeldoorn; die ligt aan de andere kant van het kanaal. Welgelegen bestaat uit drie buurten: Welgelegen-Noord, Welgelegen-Midden en Welgelegen-Zuid. Welgelegen-Midden maakt deel uit van het zogeheten kanaaloeverplan en bestaat uit Welgelegen-Haven, direct langs het kanaal, en Welgelegen-Park.

Lopend naar het station
Precies door Welgelegen-Midden tref je de verkeersader Jhr. Mr. Quarles van Uffordlaan. Deze zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier overal in de wijk komt, maar ook snel daarbuiten. Welgelegen heeft diverse kinderdagverblijven en basis- en middelbare scholen, een eigen gezondheidscentrum en meerdere huisartsenpraktijken, verschillende supermarkten en een aantrekkelijk winkelaanbod. De uitvalswegen zijn dichtbij, dus je bent zo in de omliggende steden. Heel fijn: dichtbij de wijk Welgelegen vind je een treinstation.

Leuke dagjes uit
Wie zin heeft om er op uit te trekken, heeft hier genoeg leuks om uit te kiezen. In de buurt staat een wijnboerderij die tevens verschillende recreatiemogelijkheden biedt en je bent dichtbij de prachtige heidevelden en fraaie zandverstuivingen van Kootwijk. Het recreatiegebied Zeumeren - vrij toegankelijk én met royale waterplas - en de bossen van Garderen en Voorthuizen liggen op steenworp afstand en bieden eindeloze mogelijkheden voor een heerlijke dag middenin de natuur. En ook tijdens een bezoek aan de Veluwe en bijvoorbeeld het beroemde Kröller-Müller museum ontdek en beleef je telkens wat nieuws.

Apeldoorn Oost is een wijk in de Nederlandse stad Apeldoorn. Het gebied wordt begrensd door het Apeldoorns kanaal in het westen, de spoorlijn Apeldoorn - Zutphen in het zuiden, de A50 in het oosten en de Deventerstraat in het noorden. Het wordt doorkruist door de spoorlijn Apeldoorn - Deventer.

Apeldoorn Oost is opgesplitst in 8 buurten: Welgelegen, Osseveld en Woudhuis horen bij stadsdeel Apeldoorn Noordoost.
De buurten Zonnehoeve, De Voorwaarts en Bedrijventerrein Ecofactorij behoren tot het stadsdeel Apeldoorn Zuidoost.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie