Apeldoorn - Berg en Bos

Wonen in de wijk Berg en Bos in Apeldoorn

Altijd vakantiegevoel; wie woont in de wijk Berg en Bos in Apeldoorn ervaart het. De groenschakeringen, de lange rijen bomen en de veelal door bekende architecten ontworpen jarendertigvilla’s maken wonen in deze wijk tot een beleving. Je kunt hier volop sporten en ontspannen én je hebt de Apenheul en Julianatoren naast de deur.

Vrijstaand wonen in het groen
Bij de aanleg van deze wijk - heel dichtbij attractiepark Julianatoren - stond het wonen in een parkachtige omgeving centraal. En dat zie je door de hele wijk goed terug. De ruime opzet geeft een heerlijke vrijheidsbeleving en de boomrijke lanen zorgen voor een lommerrijk beeld. De wijk bestaat voor het merendeel uit vrijstaande villa’s; huizen in het hogere prijssegment. Bijzonder is dat bekende en vooraanstaande architecten zoals Gerrit Rietveld, Wildschut en de Apeldoorners Henk en Chris Wegerif hun bijdrage hebben geleverd aan deze unieke woningen.

Karakteristieke uitstraling
Berg en Bos is de meest westelijk gelegen wijk van Apeldoorn en telt 2.100 inwoners. Deze ruim opgezette wijk beslaat het gebied tussen de Amersfoortseweg, de Jachtlaan en de Asselsestraat. Een karakteristieke wijk die voor het overgrote deel stamt uit de jaren dertig van de vorige eeuw en de naam draagt van het voormalige landgoed van de Antwerpse handelaar J.C. Wils. De gemeente Apeldoorn kocht het gebied begin twintigste eeuw aan, verkavelde het en bouwde er villa’s.

Dichtbij het centrum
De basisschool in deze wijk, de 'Berg en Bosschool', is een zeer geliefde. De school is gehuisvest in een authentiek pand dat dateert uit het jaar 1932. Het fraaie gebouw heeft dan ook de status van rijksmonument. Supermarkten bevinden zich in de directe omgeving en wie van winkelen houdt, is binnen vijf minuten met de auto - of in slechts tien minuten fietsen - in het gezellige centrum van Apeldoorn.

Sporten én lekker eten
De wijk Berg en Bos ligt schitterend in de bossen aan de rand van natuur- en recreatiegebied de Veluwe. Ten zuidwesten van de wijk ligt het Orderbos, met Natuurpark Berg & Bos. De Apenheul biedt hier een heerlijke dag uit, dichtbij de deur. In sportpark Orderbos zitten diverse verenigingen: tennis, hockey, voetbal, honkbal, korfbal, atletiek en meer. Sportpark Berg en Bos ligt zuidelijker, met onder andere voetbalclub AGOVV. In de sfeervolle restaurants, zoals De Boschvijver, is het goed toeven.

Wijk statistieken

Leeftijd wijkbewoners Apeldoorn - Berg en Bos

Huishoudens in Apeldoorn - Berg en Bos

Koop/Huur in Apeldoorn - Berg en Bos

 • Mannelijke inwoners

  10.630
 • Vrouwelijke inwoners

  11.100
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624
 • Auto('s)

  1,0 per huishouden

Wijk: Apeldoorn West

West is een wijk in de plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn van de provincie Gelderland. De wijk West is verdeeld in 7 buurt(en)

 • 21 505 inwoners
 • 10 095 huishoudens
 • 7 buurten
 • 220 straten
 • 1.130 km2 land
 • 3 km2 water
Bekijk alle wijken

Weten wat jouw huis waard is?

Wil je een gratis waardeindicatie ontvangen van jouw huis?

Opvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie