Zwolle - Diezerpoort

Diezerpoort

Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop en een mix aan bewoners uit verschillende culturen.

In 1962 werd in Diezerpoort de miljoenste naoorlogse woning van Nederland opgeleverd, namelijk de portiekwoning Hogenkampsweg 139. Dit feit werd op 8 november 1962 gevierd en bijgewoond door Koningin Juliana.

De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt (inclusief nieuwbouw Molenoever, voormalig bedrijventerrein Floresstraat), Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, Hogenkampsweg). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

De Diezerkade, Thomas à Kempisstraat en de Vechtstraat (samen Diezerbrink) en de Hogenkampsweg zijn belangrijke winkelstraten van Diezerpoort.

In 2009 is samen met bewoners en ondernemers vastgesteld hoe de wijk Diezerpoort er uit moet zien in 2020. De ideeën staan in de Ontwikkelingsvisie ‘Diezerpoort ben ik’. Sindsdien is de mooie volkswijk van Zwolle volop in ontwikkeling.

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners Zwolle - Diezerpoort

Huishoudens Zwolle - Diezerpoort

Koop/Huur Zwolle - Diezerpoort

 • Mannelijke inwoners

  5.095
 • Vrouwelijke inwoners

  5.160
 • Inwoners Zwolle

  61.727
 • Inwoners Zwolle

  63.821
 • Auto('s)

  0,5 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 138.000,-

Zwolle Midden

De binnenstad van Zwolle is een autoluwe wijk (met CBS wijknummer 10) in het oude centrum van de stad. Het gebied wordt begrensd door de voormalige stadsmuren en grachten. Het is een wijk waar tegenwoordig met name winkelgebied is gelegen, zoals in de Sassenstraat, de Diezerstraat, de Oude Vismarkt, de Luttekestraat, de Melkmarkt, het Grote Kerkplein, het Rodetorenplein en de Grote Markt.

Bekijk alle wijken

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie