BOUWEN, BOUWEN, BOUWEN!!

Geschreven door Alexander Dekker op 22 juni 2021

Nieuwbouw Centrum Apeldoorn
Het wordt al vaker gezegd en is ook waar; er moet meer gebouwd worden!

De vraag is het afgelopen decennium enorm gestegen, daarom hebben wij, Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis) en Hunink en Holtrigter, in 2009 het idee opgevat om onze krachten te bundelen en samen een kantoor op te zetten. Een kantoor wat alleen gericht is op de verkoop van nieuwbouwprojecten, zodat wij onze opdrachtgevers nog beter konden bedienen. Hoe uniek was dat? De twee grootste makelaarskantoren van Apeldoorn in de bestaande woningmarkt gingen hun krachten bundelen speciaal en alleen voor de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Nu, ruim 10 jaar later, mogen wij met recht zeggen dat wij hier zeer succesvol in zijn en met gepaste trots op deze periode kunnen terugkijken. In deze periode hebben wij meer dan 100 nieuwbouwprojecten mogen verkopen vanuit ons Nieuwbouw Centrum Apeldoorn, met uiteraard de ondersteuning vanuit onze beide kantoren. In deze periode is ons centrum uitgegroeid tot een begrip in Apeldoorn en omstreken en weten de consumenten en onze opdrachtgevers ons Nieuwbouw Centrum Apeldoorn goed te vinden. In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo ontzettend veel data weten te verzamelen dat wij in staat zijn om onze opdrachtgevers zeer goed te adviseren en vinden alle start verkopen en alle manifestaties daaromheen dan ook plaats vanuit ons Nieuwbouw Centrum Apeldoorn. (Onze jubileumeditie met een overzicht van de verkochte projecten over de afgelopen 10 jaar kunt u hier online bekijken.)

Hoe nijpend is de woningmarkt?
Waarbij kopers voor bestaande woningen in bepaalde regio’s inmiddels gemiddeld 7% meer bieden dan de vraagprijs, kan men nog van “geluk” spreken dat het bij nieuwbouw in het merendeel gaat om vaste VON prijzen. Dat is dan ook het enige grote verschil, los uiteraard van het feit dat men bij nieuwbouw een woning conform de laatste eisen koopt en voldoet aan de strengste normen qua energiezuinigheid.

Maar wat ons ‘zorgen baart’ bij nieuwbouw, is dat men voor ca. 98% bij hun inschrijfformulier het voorbehoud financiering achterwege laat, zodat men hoopt eerder ingeloot te worden. Dit is een voorbeeld hoe de woningmarkt in een korte tijd totaal ‘losgeslagen’ is. De vraag brengt ons nu dan ook;

Hoe lang gaat dit nog goed/duren?
Daar heeft niemand het antwoord op. Maar zolang er totaal geen sprake is van evenwicht in de woningmarkt tussen vraag en aanbod en dat de overige factoren zoals een historische lage hypotheekrente niet snel zal wijzigen, zullen we te maken blijven houden met een enorm overspannen woningmarkt.

Onze oproep is dan ook aan de politiek en gelukkig komen er steeds meer initiatieven dat er echt gebieden aanwezen dienen te worden voor grootschalige woningbouwprojecten, om in een zo kort mogelijke periode serieuze aantallen woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. In het tempo zoals het nu gaat zal de woningmarkt totaal ‘droog gaan koken’!

Vanuit ons Nieuwbouw Centrum Apeldoorn verkopen wij in onze regio ruim 80% van alle nieuwbouw. Mocht u vragen hebben of advies nodig hebben inzake een gebiedsontwikkeling, neem dan gerust contact met ons op!

Alexander Dekker

BOUWEN, BOUWEN, BOUWEN!!
Alexander Dekker
Neem contact op met Alexander