Je wilt je huis verkopen in Diezerpoort, een leuke wijk op een steenworp afstand van het gezellige centrum. De wijk Diezerpoort bestaat natuurlijk uit een aantal buurten als Dieze-west, Dieze Centrum, de Indische buurt en Dieze Oost waardoor je eerder de buurt zal zeggen dan Diezerpoort. Er is dan ook een grote diversiteit aan woningtypes in Diezerpoort.

Je bent op zoek naar een betrouwbare makelaar die je huis en de wijk kent. Waarom dan geen makelaar die ín de wijk woont. De werknemers van Rodenburg makelaars wonen in diverse Zwolse wijken, waaronder ook in Dieze - De Bollebieste. Je huis verkopen doe je maar één keer, dus dit moet in één keer goed gebeuren. De woningmarkt in Dieze kent al enige tijd krapte en de wijk is zeer in trek. Hierdoor zijn de vraagprijzen dan ook behoorlijk gestegen.

Het verkopen van een huis begint vrijwel altijd met het vast stellen van de vraagprijs, dit noemen wij een waardebepaling van je huis. De waardebepaling van je huis is geheel vrijblijvend en kosteloos bij Rodenburg Makelaars Zwolle.

Bij deze waardebepaling zal de makelaar de woning goed inspecteren. Op de staat van onderhoud, maar ook de mate van luxe en moderne afwerking is van invloed op de woningwaarde. Voor de verkoop van het huis zullen we uiteraard een mooie verkoopbrochure maken met professionele foto´s, video, plattegrond en meetrapport. Dit is nodig voor de presentatie op Funda en onze eigen goed bezochte website en social media.

Neem voor meer info contact op via het formulier.

Jouw huis verkopen in Diezerpoort met Rodenburg

Wanneer ben je van plan te verhuizen?

Door een vinkje te plaatsen ga je akkoord dat wij jouw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement

Huis verkopen in Diezerpoort

Een huis verkopen in Diezerpoort begint met een waardebepaling

Het verkopen van een huis in Diezerpoort vraagt om een persoonlijke benadering en waarom dan niet een makelaar uit de wijk! Wij kennen de huizen en de inwoners.

Het verkooptraject begint met het vaststellen van de juiste vraagprijs van het huis. Voor de waardebepaling neemt de makelaar uitgebreidt de tijd en zal de specifieke kenmerken van de woning opnemen. Dit alles is geheel kosteloos. Wanneer wij de woning daadwerkelijk in de verkoop krijgen zullen we het gehele proces van de verkoop van uw woning in Diezerpoort samen doorlopen.

Huis verkopen in Diezerpoort

Diezerpoort

Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop en een mix aan bewoners uit verschillende culturen.

In 1962 werd in Diezerpoort de miljoenste naoorlogse woning van Nederland opgeleverd, namelijk de portiekwoning Hogenkampsweg 139. Dit feit werd op 8 november 1962 gevierd en bijgewoond door Koningin Juliana.

De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt (inclusief nieuwbouw Molenoever, voormalig bedrijventerrein Floresstraat), Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, Hogenkampsweg). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

De Diezerkade, Thomas à Kempisstraat en de Vechtstraat (samen Diezerbrink) en de Hogenkampsweg zijn belangrijke winkelstraten van Diezerpoort.

In 2009 is samen met bewoners en ondernemers vastgesteld hoe de wijk Diezerpoort er uit moet zien in 2020. De ideeën staan in de Ontwikkelingsvisie ‘Diezerpoort ben ik’. Sindsdien is de mooie volkswijk van Zwolle volop in ontwikkeling.

aan- en verkoop makelaar

Bundel de aan- en verkoop opdracht van je huis

In de huidige markt kan het aankopen van je nieuwe huis moeizamer gaan, dan de verkoop van je huis. Dit wil je dus goed op elkaar afstemmen. Handig is dan om de aan- en verkoopdienstverlening te bundelen. Wij behartigen in beide gevallen jou belangen, voor een ander doel dus er is geen belangenverstrengeling.

Lijkt dit je wat? Neem contact met ons op en dan berekenen wij je voordeel.

Veel gestelde vragen over een huis verkopen

Voor de huidige waarde van uw woning komen we graag langs voor een vrijblijvende waardebepaling in Apeldoorn of Zwolle. De vraagprijs is erg afhankelijk van de huidige staat van de woning, het onderhoud niveau en de isolatiewaarde. De makelaar komt geheel kosteloos uw woning opnemen, vul daarvoor het contact formulier in en wij nemen contact met u op.

Belangrijk is dat de woning in verkoop staat is voor de foto's. Dus de voordeur goed in de verf en de rommeltjes aan de kant. Wij laten vervolgens professionele foto's maken, een video, een meetrapport en een nieuwe plattegrond. Onze verkoopmakelaar begeleidt u hier graag bij. Ons 10 stappen plan kunt u van tevoren al even door nemen.

Rodenburg makelaars is een gevestigde naam in Zwolle. Daarbij zijn wij partner in Dynamis, een landelijke samenwerking. Hierdoor is ons fysieke bereik erg groot, maar deze gaat online nog veel verder. Door slimme online marketing wordt de potentiele koper naar de juiste woning geleidt. Wij hanteren daarbij een persoonlijke aanpak. Onze verkoopmakelaars staan voor enthousiasme, optimale communicatie en persoonlijke, échte aandacht.

Wij nemen zoveel mogelijk werk uithanden. Na de start verkoop zullen wij de bezichtigingen uitvoeren, de onderhandelingen, begeleiding bij het tekenen van de koopovereenkomst en de eindinspectie verzorgen. In ons 10 stappen plan leest u hier alles over. Alleen het energielabel kunnen wij niet voor u aanvragen!

Rodenburg Makelaars verzorgt de volgende diensten in Apeldoorn, Zwolle en omgeving:

Wilt u meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met onze makelaars in Zwolle of in Apeldoorn

Een verkoopmakelaar voert de volgende werkzaamheden uit:

 • Verkoop start klaar maken
 • Bezichtigingen plannen
 • Onderhandelingen
 • Het opstellen van de koopakte
 • Controleren van de notariële documenten
 • De afhandeling van de eindinspectie
 • De sleuteloverdracht

Lees ons uitgebreide 10 stappen plan en laat Rodenburg makelaars uw belangen behartigen als verkoopmakelaar.

Zwolle Midden

Zwolle Midden

De binnenstad van Zwolle is een autoluwe wijk (met CBS wijknummer 10) in het oude centrum van de stad. Het gebied wordt begrensd door de voormalige stadsmuren en grachten. Het is een wijk waar tegenwoordig met name winkelgebied is gelegen, zoals in de Sassenstraat, de Diezerstraat, de Oude Vismarkt, de Luttekestraat, de Melkmarkt, het Grote Kerkplein, het Rodetorenplein en de Grote Markt.

Waar wil je wonen?

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Zwolle - Diezerpoort

Huishoudens in Zwolle - Diezerpoort

Koop/Huur in Zwolle - Diezerpoort

 • Mannelijke inwoners

  5.250
 • Vrouwelijke inwoners

  5.415
 • Inwoners Zwolle

  63.944
 • Inwoners Zwolle

  65.896
 • Auto('s)

  0,6 per huishouden

Wat komt er kijken bij de verkoop van je woning?

Dit begint vrijwel altijd met een gesprek in de woning voor de waardebepaling. De makelaar bekijkt de woning uitvoerig en zal met een inschatting van de vraagprijs komen. Wanneer we tot een opdrachtbevestiging komen zal de vraagprijs uiteraard in overleg concreet worden.

Wij typen een leuke verkoop tekst over de woning, doen kadastraal onderzoek en checken het op juridische beperkingen. Vervolgens begint de professionele woning presentatie. Wij zullen foto’s laten maken, net als 3D- en hoogte foto’s en een video. Daarnaast laten wij de woning helemaal inmeten en plattegronden maken. Wanneer dit alles door jou als verkoper wordt goedgekeurd beginnen de online marketingcampagnes te draaien.

Zodra de bezichtiging aanvragen binnen komen, plannen wij deze in en clusteren dit zoveel mogelijk. Maar wij plannen geen groepsbezichtigingen. Rodenburg gunt ieder minstens een half uur de tijd om rustig rond te kijken met de makelaar.