Zwolle - Binnenstad

Binnenstad van Zwolle

De binnenstad van Zwolle. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee.

Zwolle en vooral de binnenstad is na Koningsdag 2016 ook ontdekt door toeristen. Onze dynamische Hanzestad heeft alles voor een weekendje weg of een dagje uit. Met onze culturele parels zoals de Fundatie, culinaire hotspots waaronder De Librije, gastvrije overnachtingslocaties, gezellige evenementen, bruisende festivals en een historische binnenstad met volop winkelmogelijkheden. Zwolle ademt één en al sfeer, een stad die je niet wilt missen.

Samen werken we aan een binnenstad waar voor iedereen wat te doen is, die bruist, waar talent de kans krijgt zich te ontwikkelen en waar we de historische uitstraling versterken.

Ondernemers, belangenverenigingen en bewoners zijn heel actief en betrokken bij het reilen en zeilen in hun binnenstad

Wijkstatistieken

Leeftijd wijkbewoners Zwolle - Binnenstad

Huishoudens in Zwolle - Binnenstad

Koop/Huur in Zwolle - Binnenstad

 • Mannelijke inwoners

  2.095
 • Vrouwelijke inwoners

  1.950
 • Inwoners Zwolle

  63.944
 • Inwoners Zwolle

  65.896
 • Auto('s)

  0,6 per huishouden

Zwolle Midden

De binnenstad van Zwolle is een autoluwe wijk (met CBS wijknummer 10) in het oude centrum van de stad. Het gebied wordt begrensd door de voormalige stadsmuren en grachten. Het is een wijk waar tegenwoordig met name winkelgebied is gelegen, zoals in de Sassenstraat, de Diezerstraat, de Oude Vismarkt, de Luttekestraat, de Melkmarkt, het Grote Kerkplein, het Rodetorenplein en de Grote Markt.

Bekijk alle wijken

Aanbod in de Binnenstad Zwolle

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie